Извор: Вечерње новости/Култура архива вести 11.10.2017

Ерланд Лу: Моја следећа књига биће забавна и мрачна

Вечерње новости 10.10.2017
Моја следећа књига биће забавна и мрачна истовремено као што то у Норвешкој уме да буде, рекао је норвешки писац Ерланд Лу вечерас на отварању "Недеље норвешког филма" вечерас у Југословенској кинотеци. Моја следећа… »

Живот има своју цену: Ана Софреновић о премијери представе "Зојкин стан", професији и личном сазревању

Вечерње новости 11.10.2017
Главном улогом у трагичној фарси Михаила Булгакова "Зојкин стан" (у режији Наташе Поплавске), после дуже времена се на позоришну сцену враћа Ана Софреновић. ГЛАВНОМ улогом у трагичној фарси Михаила Булгакова "Зојкин стан"… »

Шведски перформанс о Тесли на Конденз фестивалу

Вечерње новости 11.10.2017
Перформанс "Тхундерструцк" шведске ауторке Стине Ниберг, који прати живот Николе Тесле и користи његов калем, биће премијерно изведен 21. октобра у "Ле Студију", БЕОГРАД - Перформанс "Тхундерструцк" шведске ауторке Стине… »

Не бледи сећање на песника боема

Вечерње новости 11.10.2017
Блачка општина посветила дан чувеном песнику из овог краја Раду Драинцу. БЛАЦЕ - Волео је да се напије а потоми побије...Живео је као боем, бавио се социјалним темама и често полемисао о њима... Ово су само неке од реченица… »

Опасни читалац

Вечерње новости 11.10.2017
Текстове огледе, есеје и беседе које је исписивао у последњих 55 година Драшко Ређеп (1935) издвојио је у књигу "Страх и неизвесност", коју је објавио и у уторак представио новосадски "Прометеј" у Вуковој задужбини. ТЕКСТОВЕ… »

Кобне замке подземља

Вечерње новости 11.10.2017
Милош Биковић најавио снимање трилера "Јужни ветар". Филмска прича о криминалу у режији Милоша Аврамовића. СНИМАЊЕ филма "Јужни ветар" у режији Милоша Аврамовића почиње данас, а главну улогу младића уплетеног у… »

125. Годишњица рођења нашег нобеловца: Андрић и српски и светски писац

Вечерње новости 10.10.2017
Богат програм обележавања 125 година од рођења нашег нобеловца; Свечана академија у САНУ у петак, научни скуп у децембру. МНОГИ нобеловци су заборављени, али не и Иво Андрић, који је жив и савремен писац. Он је једини… »

Андрић чувар душе

Вечерње новости 10.10.2017
Награда са именом нобеловца данас свечано уручена Јелени Ленголд. Писци би требало бар једном месечно да читају његове приповетке. НА свечаности у Задужбини Иве Андрића данас је уручена престижна "Андрићева награда"… »