Култура архива вести 11.10.2017

Влада Мандић се одриче важне титуле

Ало 11.10.2017
Влада Мандић је једну од својих најзначајнијих титула уступио Вељку Ражнатовићу. Влада је недавно у емисији “ЕксклузивНО” одлучио да своју титулу највећег заводника у Србији преда Вељку, након чега се огласила… »

Наступ Србије у Франкфурту у знаку Вишњића и Андрића

РТС 11.10.2017
У Франкфурту је отворен 69. Сајам књига, најстарија и највећа манифестација те врсте у свету. Окупио је издаваче из 106 земаља. Србија се представља на националном штанду под покровитељством Министарства културе и у… »

Слободна зона открива прве наслове овогодишњег програма

Б92 11.10.2017
Филмски фестивал "Слободна зона", који се одржава 13. пут од 1. до 6. новембра у Београду, Нишу и Новом Саду, представиће ангажоване игране и документарне филмове који су одушевили публику и жирије фестивала широм света. У… »

Филмски професионалци из Србије на маркету у Трсту

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Филмски центар Србије је ових дана усагласио и потписао званично партнерство са копродукцијским маркетом "Када Исток сретне Запад" (Вхен Еаст Меетс Вест/ВЕМВ), како би се осигурало учешће делегације од десеторо… »

Нема писца за "Окупацију" за ово време

Данас 11.10.2017
Већ четврту годину заредом поштоваоци, пријатељи и породица Мирка Ковача (1938-2013) окупљају се у Ровињу почетком октобра не би ли током неколико дана говорили о делу овог великана писане речи и једном од најзначајнијих… »

Едит Пјаф - Шансоњерка која је спојила улицу и гламур

Данас 11.10.2017
Едит Пјаф је била чувена француска певачица шансона и национална икона, данас је тачно 54. године од дана када је преминула. Као изузетна личност била је инспирација бројним композиторима, менторка многим младим уметницима и… »

Не бледи сећање на песника боема

Вечерње новости 11.10.2017
Блачка општина посветила дан чувеном песнику из овог краја Раду Драинцу. БЛАЦЕ - Волео је да се напије а потоми побије...Живео је као боем, бавио се социјалним темама и често полемисао о њима... Ово су само неке од реченица… »

Нова крими прича са Станом Катић

Блиц 11.10.2017
Прва сезона америчке крими серије ''Одсуство'' са Станом Катић у главној улози стартовала је ове недеље и глумица која се прославила као детективка у тв хиту "Кесл" враћа се у подједнако узбудљивој причи. Прва епизода доноси… »

Први пут у Београду – фестивал који чува културно наслеђе

Б92 11.10.2017
У организацији агенције СуперСтар Цултуре, у Београду ће се од 12 - 15.октобра одржати први Етнологи Фест. Аутор фестивала Гога Грубјешић је Етнологи Фест поставила као мини фестивал интернационалног карактера који ће… »

Објављена нова књига есеја " Радослава Петковића "Колумбово јаје

Блиц 11.10.2017
Књига "Колумбово јаје" Радослава Петковића објављена је у издању Академске књиге из Новог Сада. "Зашто дубина искуства не гарантује књижевну вредност? Да ли је књижевност документ времена којим се бави? Колико трају… »