Култура архива вести 11.10.2017

Филм “Контакт” Михајла Обренова приказан у препуној “Арени синеплекс” у Новом Саду

Дневник 11.10.2017
Документарни филм “Контакт” Михајла Обренова (“Ван, ту, фак ју”, 2017) приказан је у понедељак увече у препуној великој сали биоскопа “Арена синеплекс” у Новом Саду. Филм приказује алтернативну, андерграунд сцену… »

Представом Новосадског позоришта у Раковици почиње „Фестивал победника фестивала“

Дневник 11.10.2017
Позоришне свечаности под називом “Фестивал победника фестивала”, почињу данас у Раковици, извођењем представе“Црни” Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, у режији Жанка Томића, и драматизацији Роберта Ленарда… »

Водимо вас на документарац о Маноло Бланику

Блиц 11.10.2017
"Маноло Бланик: Краљ ципела" је документарни филм о фасцинантном човеку који је успео да направи читаву фаму око женских ципела и да постане најпознатији обућар на свету. Филм "Маноло: краљ ципела" је љубавна прича о… »

Случајеви Данила Хармса

Арте 11.10.2017
Као инспирација за тему конкурса одабрана је збирка прича руског писца Данила Хармса "Случајеви", али не представља услов и основу за одабир призора који могу бити представљени у форми: ликовног рада, скулптуре, фотографије… »

Милета Поштић: 111 Реципес фор ан Екстремели Хаппи Лифе

Арте 11.10.2017
Истог дана у Изби ће бити отворена и изложба Милетиних најновијих радова, који нису ушли у ову књигу, али смо из добро обавештених извора сазнали да се припрема и наставак ове књиге. "Напокон! Не верујем очима на висе… »

У Бриселу 18. октобра изложба о Иви Андрићу

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Музеј града Београда гостоваће 18. октобра у Мисији Републике Србије при Европској унији у Бриселу изложбом "Иво Андрић писац и/или дипломата", чији је аутор музејски саветник Татјана Корићанац. Институције културе… »

Мет Дејмон узвраћа на оптужбе: У животу не бих штитио сексуалног напасника

Блиц 11.10.2017
Експлозивне изјаве везане за скандал око Харвија Вајнстина стижу из минута у минут, а "на тапету" су се нашле и велике звезде попут Мета Дејмона и Расела Кроуа, оптужене да су покушавале да спрече да истина изађе раније на… »

Погледајте нови спот бенда Лету штуке

Блиц 11.10.2017
Легендарни сарајевски бенд Лету штуке након дуже паузе нових издања представљају нови сингл. Песмом „Боже здравља“ за коју су снимили и спот најављују излазак новог албума. О чему говори песма објаснио је фронтмен… »

(Видео) Нашла је одсечену главу у фрижидеру: Изненађење за девојку познатог глумца се претворило у ноћну мору!

Курир 11.10.2017
Сви смо некада покушали да се нашалимо. Некада су те шале биле прикладне, а некада умеју да пређу и границу здравог укуса. Управо једна таква је преплашила девојку глумца Кита Харингтона. Тек сада је објављен видео којим је… »

"Била сам дете и била сам престрављена": На списку жртава најмоћнијег човека Холивуда налазе се и најпознатије глумице…

Блиц 11.10.2017
"Њујоркер" је синоћ објавио још један оптужујући извештај о историји сексуално недоличног понашања Харвија Вајнстина у којем су га три жене – глумице Азија Арђенто и Лусија Еванс и једна која је желела да остане… »