Култура архива вести 11.10.2017

Нови роман виде огњеновић: Потресна прича о прогону сликара

Курир 11.10.2017
Ауторка у књизи приповеда о механизмима хајке и јавног прогона, њен јунак Максимилијан Вајнер Максимум, сликар и светски признат стручњак за уметност, изненада бива оптужен да је фалсификатор и да је на тржишту слика наивне… »

Шокантно: Анђелина и Клуни радили као шпијуни!

Курир 11.10.2017
Британски Сандеј тајмс објавио је мејлове који укључују коресподенцију између бившег главног тужиоца Луиса Морена Окампа с познатим глумцима. Он је од Џолијеве тражио да учествује у замци да се ухвати ратни криминалац из… »

Сатира фест: Награда Сергеју Трифуновићу

Данас 10.10.2017
У организацији Београдског афористичарског круга, вечерас је на београдском Коларцу одржан Сатира фест, током којег су бројни афористичари из Србије и суседних држава читали своја дела, након чега су додеље награде… »

Скандал који тресе либералну америку: Везе сексуалног манијака из Холивуда са Обамом и Хилари, шта каже Трамп?

Блиц 10.10.2017
Харви Вајнстин био је великодушни донатор Демократске странке, Обамина ћерка стажирала је у "Компанији Вајнстин", а председник Трамп назива га својим пријатељем. Скандал везан за Харвијеве сексуалне прекршаје сада је на… »

Отворен осми "Босифест"

Данас 10.10.2017
У "Сава центру" вечерас је отворен осмог Београдски интернационални филмски фестивал особа са инвалидитетом – „Босифест”, која се под слоганом „Покрени промену” одржава до 12. октобра. Публика ће моћи да види 18… »

125. Годишњица рођења нашег нобеловца: Андрић и српски и светски писац

Вечерње новости 10.10.2017
Богат програм обележавања 125 година од рођења нашег нобеловца; Свечана академија у САНУ у петак, научни скуп у децембру. МНОГИ нобеловци су заборављени, али не и Иво Андрић, који је жив и савремен писац. Он је једини… »

Андрић чувар душе

Вечерње новости 10.10.2017
Награда са именом нобеловца данас свечано уручена Јелени Ленголд. Писци би требало бар једном месечно да читају његове приповетке. НА свечаности у Задужбини Иве Андрића данас је уручена престижна "Андрићева награда"… »

Трилер који треба да напуни биоскопске сале

Данас 10.10.2017
"Ово је прича о момцима који украду нешто што нису смели да украду. Око тога испадне проблем и креће акција", ово је укратко, према речима редитеља Милоша Аврамовића, синопсис филма "Јужни ветар", чије снимање почиње… »