Извор: Дојче веле архива вести 18.11.2017

Регионални одговор на климатске промене

Дојче веле 18.11.2017
Ни Западни Балкан није поштеђен климатских промена. Представници влада земаља тог региона, на састанку у оквиру међународне конференције ЦОП23 у Бону, изразили су спремност за већу регионалну сарадњу. „Степен загревања на… »

Човек који није свестан своје кривице

Дојче веле 18.11.2017
Изрицањем пресуде Ратку Младићу у среду 22.11. Хашки трибунал за ратне злочине на простору бивше Југославије фактички ће окончати свој рад. То је повод за више текстова у немачким медијима. У чланку немачке новинске… »

Досадни немачки консензус

Дојче веле 18.11.2017
Формирати коалицију значи имати способност да се пронађе најмањи заједнички именитељ. То јесте теже урадити када има четири, а не само две странке – али ту је оно по чему су Немци познати: спремност на консензус… »

Стручњаци

Дојче веле 18.11.2017
Најстрашнија врста странаца чија је страст Балкан јесу они који Балканца без разлога воле. Страшнији су и од оних који Балканце без разлога презиру или мрзе. Ти који нас највише воле, најмање нас разумеју. Увек су ме… »

Вуковар – још увек иста прича

Дојче веле 18.11.2017
Прошло је 26 година откако је, после 87 дана опсаде, пао Вуковар. На обележавање Дана сећања и ове године хрли читава Хрватска. Али када се кулисе склоне, остаје само конзервирани град-споменик из кога људи беже… »

Пољска на путу ка референдуму?

Дојче веле 18.11.2017
Тензије између институција Европске уније и пољске владе национално-конзервативне странке „Право и правда“ све су веће. Чини се као да Брисел све више постаје један од највећих непријатеља за Варшаву. „Изашли смо на… »

„И у Албанији може добро да се живи“

Дојче веле 18.11.2017
Већина избеглица која дође у Албанију жели даље ка западној Европи. Међутим, браћа Матва из Сирије добро се осећају у тој малој балканској земљи. У Тирани их је посетила Линдита Арапи. Мохамед Матва (насловна фотографија)… »

И странци могу да буду расисти

Дојче веле 18.11.2017
Узнемирили сте се већ када сте прочитали наслов, зар не? Нажалост, морам да Вас разочарам. Већина странаца је потпуно у реду. Али изузеци, како је познато, потврђују правило, подсећа Крсто Лазаревић. Има рецимо један… »