Балкан архива вести 24.11.2017

Патријарх Иринеј: Пресуда Младићу је дело ђавола

Недељник 24.11.2017
Како је патријарх истакао, све то се дешава јер "силни светски моћници раде ђаволска дела, а ми трпимо последице" Патријарх Иринеј каже да је пресуда Хашког трибунала Ратку Младићу "дело ђавола" и да није први пут да испада… »

Индекс: Студенти из Србије, БиХ и Хрватске нападнути у Мостару

РТС 24.11.2017
На Партизанском гробљу у Мостару навијачи фудбалског клуба Зрињски напали су студенте из Србије, Хрватске и БиХ који су учествовали на конференцији у организацији Грађевинског факултета у Мостару, јавља "Индекс"… »

Хаг објавио пресуду Младићу на 2.527 страна

Н1 Инфо 24.11.2017
Хашки трибунал објавио је првостепену пресуду генералу и ратном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу која садржи 2.527 страна. Генерал Младић осуђен је 22. новембра на доживотни затвор, након што је проглашен… »

Приштина: Ухапшен Аљбин Курти

Слободна Европа 24.11.2017
Посланици покрета Самоопредељење Аљбин Курти, Аљбуљена Хадзију и Доника Кадај Бујупи су ухапшени у Приштини испред Скупштине Косова, уочи наставка седнице Скупштине, јер се нису одазвали судском рочишту у среду… »

И Хрватска мета хибридног рата

Слободна Европа 24.11.2017
Само наивни могу мислити да Хрватска није изложена хибридном дјеловању, поручио је хрватски премијер Андреј Пленковић из Брукселлеса, гдје је једна од тема састанка Еуропске уније (ЕУ) са земљама Источног партнерства управо… »

Трагедија код Зенице: Младић преминуо затрпан у јами Рача, у току извлачење тела

Блиц 24.11.2017
Младић (26) је погинуо, а његов пријатељ је повређен након данашње несреће на депонији угља „Рача“ у близини Зенице. Према информацијама са лица места младић је остао затрпан у јами на 45 метара дубине и преминуо… »

Заменик премијера Косова ослобођен оптужби за организовани криминал

Слободна Европа 24.11.2017
Основни суд у Приштини прогласио је невиним заменика премијера Косова, Фатмира Љимаја. Ова пресуда је уследила након седмогодишњег судског процеса у предмету МТПТ - Министарства, транспорта, поште и телекомуникација, у којем… »

Линта: Наставак непријатељске политике према Србији

Вечерње новости 24.11.2017
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас као наставак непријатељске политике према Србији одлуку Владе Хрватске да у парламент упути коначни предлог Закона о хрватским ветеранима. БЕОГРАД - Председник… »

Ивици Тодорићу блокиране све некретнине и рачуни

Н1 Инфо 24.11.2017
Жупанијски суд у Загребу позитивно је одговорио на захтев Жупанијског државног тужилаштва које је затражило блокаду имовине Ивице Тодорића. Бившем челнику Агрокора тако су блокиране све некретнине. У решењу Жупанијског… »

Претреси на подручју Тузланског кантона: Пронађено оружје, муниција и дрога

Блиц 24.11.2017
У претресу на више локација на подручју Тузланског кантона пронађено је оружје, муниција и дрога, док ће против пет особа бити поднесен извештај надлежном тужилаштву због сумње да су поседовали законом забрањене… »