Друштво архива вести 24.11.2017

Национални савет за високо образовање остао без руководства: Пљуште оставке

Телеграф 24.11.2017
Поред председника НСВО оставке су дали и четворица академика - Владимир Костић, председник САНУ, Владица Цветковић, Ђорђе Шијачки и Слободан Грубачић. Професор др Дејан Поповић, председник Националног савета за високо… »

Спречена трагедија! Турски Авион ванредно слетео на БГ Аеродром: Позлило капетану на линији Истанбул - Франкфурт

Курир 24.11.2017
БЕОГРАД - Авион компаније Туркисх Аирлинес који је летео на линији Истанбул - Франкфурт ванредно је слетео у 11 часова на Аеродром Никола Тесла Београд услед здравственог стања капетана, саопштено је са београдског аеродрома… »

Кркобабић: Избор директора Поште по законској процедури

Радио 021 24.11.2017
Министар у Влади Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић изјавио је данас да се избор директора Поште Србије одвија по законом одређеној процедури. Он је за РТС рекао да је за… »

Брнабић: Промоција младих истраживача, а не људи сумњивог морала

РТС 24.11.2017
Време је да почнемо да промовишемо младе људе, истраживаче, доста је причања о старлетама, криминалцима, људима сумњивог морала, изјавила је председница Владе Ана Брнабић. Брнабићева је након конференције "Корак у… »

Од понедељка хладно, уз јак северац

Радио 021 24.11.2017
У суботу претежно сунчано. Дуваће умерен до јак југоисточни ветар. Минимална температура 3°Ц, максимална дневна 14°Ц. Крајем дана и током ноћи наоблачење. У недељу облачно са кишом, у планинским пределима са… »

Црнобрња: Реформе у Србији као танго - два корака напред, један назад

Блиц 24.11.2017
Надам се да ће Србија ући у Европску унију до 2025. године, као што то најављују поједини европски званичници. Не верујем да ће се процес проширења зауставити упркос проблемима које има ЕУ, каже председник Европског… »

Кривичне пријаве против антивакцинаша

Радио 021 24.11.2017
Група лекара и родитеља из више градова Србије поднела је кривичну пријаву против психијатра Јоване Стојковић због, како наводе, неетичког рада и ширења панике против вакцинисања деце. Како пише Данас, сличне пријаве… »

ХИВ мање напада

Вечерње новости 24.11.2017
У Србији за 11 месеци ове године откривено 105 случајева тешке заразе. Међу новодијагностикованима 25 пута више мушкараца него жена. ОД почетка године до краја новембра у Србији је регистровано 105 нових случајева ХИВ… »

У борби против вршњачког насиља седам министарстава

РТС 24.11.2017
Формирана Министарска група за превенцију вршњачког насиља међу младима у Србији, коју ће чинити представници седам министарстава. Циљ је да се прописи уједначе и да се објасне процедуре у смислу где престаје надлежност… »

Агенција расписала конкурс за новог директора

РТВ 24.11.2017
БЕОГРАД - Агенција за борбу против корупције расписала је данас јавни конкурс за избор новог директора овог државног органа. Како пише у конкурсу објављеном у "Политици", рок за подношење пријава је 15 дана, а мандат… »