Извор: Данас/Култура архива вести 24.11.2017

Награђена нова збирка Драгице Стојановић

Данас 24.11.2017
На манифестацији "Милици у походе" у Заводу за културу Војводине у Новом Саду, данас ће у 13 сати бити уприличена свечаност доделе овогодишње књижевне награде "Милица Стојадиновић Српкиња" песникињи из Зрењанина Драгици… »

Уз ватромет и песму отворен други "Новосадски Винтер Фест"

Данас 24.11.2017
Други "Новосадски Винтер Фест" свечано је отворен јуче на Тргу слободе. Фестивал је отворио Милорад Радојевић, члан Градског већа за привреду који је пожелео добродошлицу Новосађанима и туристима. - Десетине хиљада људи… »

Срдан Голубовић: Савремени човек је кастриран

Данас 24.11.2017
* Обележавање јубилеја не служи само као подсећање већ као својеврсни подстицај за будуће филмове. Мислим да је важно што у Главном такмичарском програму има много дебитантских филмова неких нових редитеља. С друге… »

Ћирић: Носити главу у торби значи говорити оно што мислиш

Данас 24.11.2017
Кишјухас:Новинарски израз Борке Павићевић пун је емоција које су контраст шуми страха, панике, нетрпељивости, ксенофобије, а који чине изузетно велики проценат садржаја у данашњим медијима. „Није само моја глава у торби… »

Отворен Музеј шабачких Јевреја

Данас 23.11.2017
У Шапцу је вечерас отворен Музеј шабачких јевреја а отворио га је министар културе Владан Вукосављевић. Он је изјавио да један од циљева Министарства културе и информисања залагање за снажну афирмацију принципа… »

Треба храбрости да поделиш интиму

Данас 23.11.2017
*Није моју мајку било потребно толико убеђивати, будући да као и свака мајка није могла да ми каже не *Много ми је важно да овај филм одмах види и домаћа публика. - "Нисам још дошла себи пошто се све десило пре нешто… »