Извор: Дојче веле архива вести 24.11.2017

„Јасно је одакле ово долази“

Дојче веле 24.11.2017
Легитимно је право људи да буду незадовољни стањем у Покрету слободних грађана, али неке оптужбе су недостојне и подле, каже у интервјуу за ДВ Саша Јанковић. Критичарима поручује: „Оставите се моје породице.“. ДВ… »

Сумње у „оног којег смо чекали“

Дојче веле 24.11.2017
За осам месеци је Саша Јанковић од велике наде опозиције постао човек којег најближи сарадници напуштају уз тешке оптужбе. Томе се придружило више извора ДВ из самог покрета. Саша Јанковић први пут одговара на оптужбе… »

Младићу пресуђено, шта с „Херцег-Босном“?

Дојче веле 24.11.2017
У Хрватској су задовољни првостепеном пресудом коју је Хашки суд изрекао ратном команданту војске босанских Срба Ратку Младићу. Истовремено, у Загребу са зебњом очекују нову пресуду лидерима „Херцег Босне“. Изостала је… »

Путин у сиријској клопци

Дојче веле 24.11.2017
Уз помоћ Русије, председник Сирије Башар ал Асад је за само годину дана проширио области које контролише са 19 на више од 50 процената. И поред тога, Путин се заглавио у Сирији, сматра Константин фон Егерт. Успех Кремља –… »

Тродневна жалост у Египту

Дојче веле 24.11.2017
У јучерашњем нападу на Синају у Египту, погинуло је најмање 305 људи, а 128 је рањено. Египатска авијација је током ноћи бомбардовала скровишта "терориста" осумњичених за овај напад, један од најкрвавијих у Египту. Засад… »

Добра зарада у сезони попуста

Дојче веле 24.11.2017
Данас је „Црни петак“ (Блацк Фридаи), дан када трговци нуде велике попусте, пре свега на интернету, али и у продавницама. О томе за ДВ говори стручњак за интернет-трговину Оливер Бримерс. „Кибер-понедељак“ (Цибер… »

Деца ИС

Дојче веле 24.11.2017
Након повлачења из „Исламске државе“ (ИС) многи немачки држављани седе у затвору, неки заједно са својом децом. Услови живота у затвору су проблематични и власти се сада боре за будућност те деце. Почетком јула… »

Борба за власт међу сепаратистима?

Дојче веле 24.11.2017
Присуство наоружаних особа у Луганску распирује спекулације о борби за власт међу источноукрајинским сепаратистима. Све подсећа на дане руске анексије кримског полуострва. Колона од десетак војних возила пролази кроз град у… »

Ништа без језика

Дојче веле 24.11.2017
Језик је моћно средство споразумевања. Он може да спаја људе или да међу њима ствара дубоке ровове. Али, он је неопходан свакоме ко заиста жели да стигне у своју нову домовину, пише Кармен-Франческа Банчију. На моју… »

Све очи упрте у СПД

Дојче веле 24.11.2017
Након неуспеха преговора о формирању коалиције Демохришћана, Либерала и Зелених, све је више коментатора који сматрају да не би било лоше да Социјалдемократе ипак пристану да преузму власт са ЦДУ. Меркише одерцајтунг… »