Извор: ЕурАцтив архива вести 24.11.2017

Тереза Меј упозорава на "непријатељску Русију"

ЕурАцтив 24.11.2017
Британска премијерка Тереза Меј намерава да означи Русију "непријатељском државом" и да издвоји 100 милиона фунти за борбу против руске пропаганде. Мешање Русије у унуташње ствари бивших совјетских република и сукоби на… »

ЕПуС: Перспективе чланства у ЕУ никада нису биле опипљивије

ЕурАцтив 24.11.2017
Србија је данас на неповратном путу европских интеграција и перспективе чланства наше земље у Европској унији никада нису биле јасније ни опипљивије. У ишчекивању да коначно прођемо кроз врата ЕУ, која су сада широм… »

Седница Заједничког консултативног одбора Комитета региона ЕУ-Србија

ЕурАцтив 24.11.2017
Представници Србије и Европске уније одржали су 24. новембра у Скупштини АП Војводине, 3. седницу Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европска унија-Република Србија. Разговарано је о примерима добре праксе и… »

За два месеца лова 59 случајева криволова

ЕурАцтив 24.11.2017
У ловној сезони на препелицу и грлицу у августу и септембру регистровано је 59 случајева криволова, а пронађен је и велики број локација са вабилицама, пише Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ) позивајући се… »

Медијска удружења траже посебан фонд за медије цивилног друштва

ЕурАцтив 24.11.2017
Коалиција новинарских и медијских удружења затражила је 24. новембра од надлежних државних институција да више пажње посвете стварању услова за развој медија цивилног друштва и заложила се за оснивање посебног фонда за… »

Словачка политичка елита између ЕУ и Русије

ЕурАцтив 24.11.2017
Док је словачки председник Андреј Киска говорио у Стразбуру о потреби борбе против руске пропаганде, председник парламента те земље Андреј Данко хвалио је "пан-словенско јединство" у руској Думи. Обраћање руским посланицима… »