Извор: Глас Америке архива вести 24.11.2017

Најмање 235 погинулих у нападу на џамију у Египту

Глас Америке 24.11.2017
Египатске безбедносни званичници, које преносе државни медији, саопштили су да је 235 људи убијено у нападу за који се сумњиче милитанти, на пуну џамију у петак у нестабилном северном полуопстрву Синај. Уплашени… »

Мнангагва нови председник Зимбабвеа

Глас Америке 24.11.2017
Емерсон Мнангагва постао је нови председник Зимбабвеа, први у последњих неколико деценија, положивши заклетву на националном стадиону у главном граду Харареу, који је био испуњен до последњег места. Мнангагва, који је 5… »

Писторијусу продужена затворска казна

Глас Америке 24.11.2017
Некадашњем параолимпијцу из Јужноафричке Републике Оскару Писторијусу продужена је затворска казна због убиства девојке Риве Стинкамп 2013. Писторијус је у првостепеном поступку осуђен на 6 година затвора, а Апелациони суд… »

Прекид везе Флин - Бела кућа?

Глас Америке 24.11.2017
Правни тим који заступа бившег саветника за националну безбедност Мајкла Флина наводно више не размењује информације са Белом кућом у вези са истрагом руског мешања у америчке председничке изборе, која је у току. Дневник… »

Приватност и интернет - лични подаци као "нова нафта"

Глас Америке 24.11.2017
БЕОГРАД — На сцени је глобална револуција у којој приватни подаци прелазе у власништво компанија, Србија по том питању мало шта може да урад, а додатно у таквој ситуацији има застарели закон који се ни не примењује. Са… »

Секс скандали америчких председника (видео)

Глас Америке 24.11.2017
У свету забаве И политике дошло је до праве експлозије скандала у вези са сексуалним злостављањем, како се све већи број жена а понекад и мушкараца оглашава да су били предмет нежељене пажње особа на високим… »

Без договора о "мекој граници" Ирска блокира даље преговоре о Брегзиту

Глас Америке 24.11.2017
У Бриселу одржан самит са лидерима држава уз европске источне границе, којима је и овај пут обећана подршка али не и перспектива чланства. Самит, као и сваки други од активирања члана 50 Лисабонског споразума, није могао… »

Хепатитис А хара Калифорнијом

Глас Америке 24.11.2017
Америчка савезна држава Калифорнија суочава се са највећом заразом хепатитисом А откад је у САД, од 1996. доступна вакцина, којом се спречава болест та јетре. 21 особа је умрла, а више од 600 је пријављено као заражено… »

"Специјални суд за злочине на Косову спреман да почне са радом"

Глас Америке 24.11.2017
Специјални суд за ратне злочине на Косову, који је смештен у Холандији, спреман је да почне рад и суди на основу првих оптужница, изјавила је председница тог суда Јекатерина Трендафилова. “Одговорност је искључиво… »

Немачке социјалдемократе вољне да помогну политичкој деблокади

Глас Америке 24.11.2017
Социјалдемократска партија Немачке (СПД) саопштила је у петак да је спремна да одржи разговоре са другим партијама, како би се решила политичка криза настала у преговорима о формирању нове владе и како би се избегло… »