Извор: Недељник архива вести 24.11.2017

Патријарх Иринеј: Пресуда Младићу је дело ђавола

Недељник 24.11.2017
Како је патријарх истакао, све то се дешава јер "силни светски моћници раде ђаволска дела, а ми трпимо последице" Патријарх Иринеј каже да је пресуда Хашког трибунала Ратку Младићу "дело ђавола" и да није први пут да испада… »

Гради се “алтернативни интернет”: Више приватности, слободе говора и без ИП адреса

Недељник 24.11.2017
Све што се на њему буде налазило биће "неуништиво, шифровано и немогуће за контролисање“. Ким Дотком, оснивач сајта за дељење фајлова “Мегауплоад“, представио је озбиљан пројекат који назива будућим… »

Љиљана Смајловић председница Суда части УНС-а

Недељник 24.11.2017
Осим редовног рада, Суд части УНС-а организоваће јавне расправе о поштовању етике у медијима. Новинарка и колумнисткиња Недељник Љиљана Смајловић нова је председница Суда части Удружења новинара Србије (УНС), одлучено… »

НИС до сада уложио преко 100 милиона динара у Истраживачку станицу Петница

Недељник 24.11.2017
Као друштвено одговорна компанија НИС улаже у развој заједнице у којој послује. Сарадња са Истраживачком станицом „Петница" један је у низу пројеката којим НИС подржава научне и образовне институције, унапређење… »

Бачена бомба на џамију: 235 мртвих, број жртава расте

Недељник 24.11.2017
Министар здравља Египта навео је да се страхује да ће број мртвих да расте. У бомбашком и оружаном нападу на џамију у египатској покрајини Северни Синај, убијено је 235 особа, док је 130 људи рањено, преносе нови биланс… »

“Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили”: Раде Шербеџија уочи концерта у…

Недељник 24.11.2017
У Београд пре Нове године увек доносим неку носталгију, поезију, моменат у којем време стане...Публика то зна и у томе ужива, рекао је Шербеџија. Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо… »

(ВИДЕО) Погледајте зашто је Гери Олдман главни фаворит за Оскара

Недељник 24.11.2017
Упркос томе што важи за једног од најбољих глумаца данашњице, Олдман је досад само једном био номинован за Оскара – 2012. године. Британски глумац Гери Олдман, по оценама критичара, бриљира у улози премијера Уједињеног… »

Проговорила и Натали Портман: "Била сам узнемиравана током целе каријере"

Недељник 24.11.2017
Када је била млађа причала је да је многе улоге одбила јер није желела да је посматрају као сексуални објекат. Глумица Натали Портман недавно је говорила о свом искуству када је реч о сексуалном злостављању о коме се све… »

Последњи разговор са Стевицом Марковићем: "За његову смрт делом је крива Натали Делон"

Недељник 24.11.2017
Зорица Милошевић била је једна од последњих особа које су причале са Стевицом Марковићем пре него што ће он отићи на састанак са којег ће се вратити раскомадан у кеси на француском ђубришту. Одмах после суботњег… »

Због ширења панике од вакцине следе кривичне пријаве

Недељник 24.11.2017
Председник групе "Педијатрија заснована на доказима", педијатар Томислав Стевановић, каже за Данас да су друштвену иницијативу против антивакцинаша у Србији покренули пре свега млади људи, родитељи, а да су им се бројни… »