Извор: Радио сто плус архива вести 24.11.2017

Октобарске плате у Санџаку и даље испод просека

Радио сто плус 24.11.2017
Просечна нето октобарска зарада (без пореза и доприноса) у Новом Пазару већа је за око 1.800 динара од септембарске и износи 36.166 динара, показују подаци Републичког завода за статистику. Према овим подацима, у које је радио… »

Мале богиње у Новом Пазару и Тутину

Радио сто плус 24.11.2017
Код двоје деце из Тутина и једног из Новог Пазара потврђено је да су оболела од малих богиња, речено је данас радију Сто плус у новопазарском Заводу за јавно здравље. Директор ове здравствене установе Шефадил Спахић изјавио… »

Више десетина хиљада људи на полагању заклетве Емерсона Мнангагве у Харареу

Радио сто плус 24.11.2017
Више десетина хиљада људи окупило се данас на стадиону у Харареу, где доскорашњи потпредседник Зимбабвеа Емерсон Мнангагва треба да положи заклетву као нови шеф државе пошто је Роберт Мугабе поднео оставку, јавиле су… »

Више од 40 милиона људи у свету жртве модерног ропства

Радио сто плус 24.11.2017
Више од 40 милиона људи у свету, од чега четвртина деце, присиљено је на неки облик модерног ропства, подаци су студије која је спроведена 2016. године, пише данас Франс прес.Модерно ропство укључује пре свега… »

Коалиција: Основати посебан фонд за медије цивилног друштва

Радио сто плус 24.11.2017
Коалиција новинарских и медијских удружења затражила је данас од надлежних државних институција да више пажње посвете стварању услова за развој медија цивилног друштва и заложили се за оснивање посебног фонда за… »

Трећи “Севдах фест” у Новом Пазару

Радио сто плус 24.11.2017
Новопазарски Културни центар и КУД “Иса- бег”организују у суботу трећи омладински фестивал севдаха “Нови Пазар севдах фест” којим ће обележити Дан Санџака. Председник КУД-а Иса-Бег Елвир Богућанин рекао је радију Сто… »

Писторијусу повећана казна са шест на 13 година и пет месеци

Радио сто плус 24.11.2017
Врховни апелациони суд Јужне Африке повећао је данас казну затвора параолимпијцу Оскару Писторијусу на 13 година и пет месеци због убиства девојке Риве Стенкамп. Писторијус је прошле године осудјен на шест година затвора, а… »