Извор: СЕЕбиз архива вести 24.11.2017

Вртоглаво расте број жртава на Синају: у нападу 184 убијених

СЕЕбиз 24.11.2017
КАИРО - Најмање 184 људи је погинуло у нападу на вјернике у џамији на египатском полуотоку Синају, нови су подаци које су објавили службени извори. Експлозија се догодила за вријеме подневних молитви прије но што су… »

Патријарх Иринеј: Пресуда Младићу је дело ђавола

СЕЕбиз 24.11.2017
БЕОГРАД - Патријарх Иринеј каже да је пресуда Хашког трибунала Ратку Младићу "дело ђавола" и да није први пут да испада да су само Срби криви за све док су остали невини. "Још један Србин осуђен је у Хагу. Ми смо знали да… »

Ђилас: Верујем да ће опозиција бити јединствена и јача

СЕЕбиз 24.11.2017
БЕОГРАД - Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је данас да верује да ће опозиција бити јединствена и јача после покушаја власти да је разори. "Немам проблем да им будем тема, али верујем да ће опозиција бити… »

Јанковић: Легитимно право људи да буду незадовољни, али неке оптужбе су подле

СЕЕбиз 24.11.2017
БЕОГРАД - Председник Покрета слободних градјана (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је да је легитимно право људи да буду незадовољни стањем у ПСГ, али да су неке оптужбе недостојне и подле. Он је у интервјуу за радио Деутсцхе Велле… »

Брнабић: Србија више није друштво јефтине радне снаге

СЕЕбиз 24.11.2017
ВАЉЕВО - Од економије засноване на инвестицијама морамо закорачити у економију засновану на знању и иновацијама, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић. Додала је да Србија више није друштво јефтине радне снаге… »

Велика Британија испала из топ 5 свјетских економија

СЕЕбиз 24.11.2017
ЛОНДОН - Велика Британија заузима шесто мјесто међу најкрупнијим свјетским економијама, а на љествици је пала за једно мјесто, изјавио је британски министар финанција Пхилип Хаммонд. С петог мјеста, на којему је Уједињено… »

Сбербанк исходио блокаду имовине Ивице и Анте Тодорића у иноземству

СЕЕбиз 24.11.2017
ЗАГРЕБ - Ивица Тодорић, већински власник Агрокора, али и чланови његове обитељи под све су већим притиском због блокада имовине које су проведене или су предложене на судовима не само у Хрватској него и у иноземству. Како… »

Азијска тржишта: Опрезна трговина, стагнација индекса

СЕЕбиз 24.11.2017
ТОКИО – На азијским се бурзама у петак тргује мирно, а цијене се дионица крећу око највиших разина у 10 година, осим што су у Шангају оштро пале због нових мјера власти усмјерених на зауздавање финанцијских ризика. На… »

Београдска берза: Сојапротеин и Ветеринарски завод предводили добитнике

СЕЕбиз 24.11.2017
БЕОГРАД - Обвезнице су поново доминирале прометом, док су индекси регистровали опоравак на крају недеље. Укупан промет износио је 161,6 милиона РСД (1,3 милиона ЕУР), а БЕЛЕКС15 је увећао вредност за 0,4% на 739,4 поена. На… »

КФЦ потврдио долазак у Словенију

СЕЕбиз 24.11.2017
ЉУБЉАНА - Ланац брзе хране Кентуцки Фриед Цхицкен (КФЦ) потврдио је отварање првих ресторана у Словенији. Први ресторан отворит ће уз аутоцесту, код бензинске црпке ОМВ-а Добрење у близини Марибора. Више појединости засад… »