Извор: Слободна Европа архива вести 24.11.2017

Нападачи са фантомкама на Партизанском гробљу у Мостару

Слободна Европа 24.11.2017
Група за сада непознатих хулигана, са капуљачама и "фантомкама" насрнула је данас на делегацију Удружења антифашиста и бораца Народноослободилачког рата (УАБНОР) Мостара, која је на Партизанском спомен-гробљу дошла… »

Приштина: Ухапшен Аљбин Курти

Слободна Европа 24.11.2017
Посланици покрета Самоопредељење Аљбин Курти, Аљбуљена Хадзију и Доника Кадај Бујупи су ухапшени у Приштини испред Скупштине Косова, уочи наставка седнице Скупштине, јер се нису одазвали судском рочишту у среду… »

И Хрватска мета хибридног рата

Слободна Европа 24.11.2017
Само наивни могу мислити да Хрватска није изложена хибридном дјеловању, поручио је хрватски премијер Андреј Пленковић из Брукселлеса, гдје је једна од тема састанка Еуропске уније (ЕУ) са земљама Источног партнерства управо… »

Заменик премијера Косова ослобођен оптужби за организовани криминал

Слободна Европа 24.11.2017
Основни суд у Приштини прогласио је невиним заменика премијера Косова, Фатмира Љимаја. Ова пресуда је уследила након седмогодишњег судског процеса у предмету МТПТ - Министарства, транспорта, поште и телекомуникација, у којем… »

Тодорићу блокиране некретнине, рачуни и акције

Слободна Европа 24.11.2017
Жупанијски суд у Загребу блокирао је на захтјев Жупанијског државног тужилаштва имовину, банковне рачуне и акције власника концерна Агрокор Ивице Тодорића. "Одређена је привремена мјера осигурања одузимања имовинске… »

Иванић: 25. новембар не може бити државни празник у целој БиХ

Слободна Европа 24.11.2017
Српски члан Председништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да 25. новембар није као државни празник усаглашен на нивоу БиХ, због чега се не може третирати као празник БиХ. "Шта ја интимно мислим о 25. новембра друго је… »

Власеница: Пронађена четири тела у гробници

Слободна Европа 24.11.2017
Тужилаштво БиХ саопштило је да су на локалитету Јеленик-Јеловачка чесма на подручју општине Власеница данас ексхумирана четири некомплетна тијела, а у протеклих неколико дана и некомплетни посмртни остаци десет жртава… »

Мнангагва положио заклетву и обећао демократске изборе

Слободна Европа 24.11.2017
Нови председник Зимбабвеа Емерсон Мнангагва положио је данас заклетву на стадиону у Харареу и обећао да ће бити посвећен благостању народа, уз овације десетина хиљада присутних грађана. У говору после полагања заклетве… »

Поново одложен почетак суђења Мишковићима

Слободна Европа 24.11.2017
Пред Специјалним судом у Београду одложен је почетак суђења Мирославу Мишковићу, власнику "Делта холдинга" његовом сину Марку Мишковићу и осталим оптуженим за утају пореза, као и оптуженима у случају Фабрике мазива из… »

Писторијусу повећана казна

Слободна Европа 24.11.2017
Врховни апелациони суд Јужне Африке повећао је данас казну затвора параолимпијцу Оскару Писторијусу на 13 година и пет месеци због убиства девојке Риве Стенкамп, преноси Бета. Писторијус је прошле године осуђен на шест година… »