Извор: Спутник архива вести 24.11.2017

Патријарх Иринеј: Пресуда Младићу је дело ђавола

Спутник 24.11.2017
Патријарх Иринеј каже да је пресуда Хашког трибунала Ратку Младићу „дело ђавола“ и да није први пут да испада да су само Срби криви за све док су остали невини. „Још један Србин осуђен је у Хагу. Ми смо знали да ће… »

Колиндин притисак на Хаг — подршка злочинцу, рушитељу Старог моста

Спутник 24.11.2017
Хрватски Центар за суочавање с прошлошћу „Документа“ оптужио је данас председницу Хрватске Колинду Грабар Китаровић за неодговорност због поруке организаторима промоције књиге о Слободану Праљку, оцењујући да је… »

Афера „свевидеће око“: Зашто Албанија сели амбасаду баш поред суда за злочине ОВК

Спутник 24.11.2017
Косовски специјални суд још није ни изграђен у Хагу до краја, а Албанци су већ разрадили мрежу контроле како да надгледају ко и када улази и излази из суда. Албанска амбасада била је тик уз Међународни суд за ратне злочине… »

Пентагон планира да узгаја „биљке-шпијуне“

Спутник 24.11.2017
Управа за напредне истраживачке пројекте Пентагона планира да створи генетски модификоване биљке које ће скупљати обавештајне податке о потенцијалним претњама, наведено је на једном од сајтова о тендерима и пројектима… »

Да ли ће борба против сиријских Курда помирити Ердогана и Асада

Спутник 24.11.2017
Уколико дође до неке врсте сукоба између снага лојалних Асадовом режиму и сиријских Курда, то ће се свакако десити уз благослов, а вероватно и уз активно учешће турске армије, оцењује историчар Немања Старовић. Након… »

Порошенко жели „четири савеза“ са ЕУ

Спутник 24.11.2017
Украјина рачуна на „четири савеза“ са Европском унијом, изјавио је председник те земље Петро Порошенко на пленарној сесији самита Источног партнерства у Бриселу. Реч је о енергетском и царинском савезу, као и о… »

Си-Ен-Ен: У Сирији ангажовано око 2.000 америчких војника

Спутник 24.11.2017
Број америчких војника у Сирији достиже две хиљаде. Реч је углавном о припадницима специјалних јединица, саопштио је телевизијски канал Си-Ен-Ен позивајући се на изјаве америчких чиновника. Раније је представник… »

Туск Британији: Имате само 10 дана

Спутник 24.11.2017
Председник Европског савета Доналд Туск изјавио је данас да је Британији остало још само 10 дана да испуни обавезе у све три области које се тичу разлаза са ЕУ, ако Лондон жели да почне преговоре о прелазном периоду након… »

Политички крај Меркелове?

Спутник 24.11.2017
„Нови Спутњик поредак“ истраживао је да ли се ближи политички крај Ангеле Меркел. Зашто су пропали преговори о формирању „Јамајка коалиције“ у Немачкој? Зашто не постоји једноставно разрешење те кризе и како ће… »

Чижов: „Источно партнерство“ је на издисају

Спутник 24.11.2017
Русија се не спомиње у завршним документима самита „Источног партнерства“, иако руска тема није могла да се заобиђе током дискусија на састанку, изјавио је вечерас стални представник Русије при Европској унији Владимир… »