Култура архива вести 24.11.2017

Отворен ФАФ - Марковић: Нисам био сигуран да знам шта је Косово

РТВ 24.11.2017
БЕОГРАД - Филм Горана Марковића "Мноштво и мањина" премијерно се приказује на 23. Фестивалу ауторског филма, који је почео данас, а аутор каже да пре снимања није знао много о Косову и у чему је суштина проблема. Марковић… »

"Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена која нисмо заслужили"

Б92 24.11.2017
Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили, казао је Тањугу глумац Раде Шербеџија, који ће 26. децембра са својим бендом "Западни колодвор" наступити на сцени Народног позоришта у… »

"Историја Србије - опсесивна потрага за једном истином"

РТВ 24.11.2017
БЕОГРАД - Мила Турајлић, ауторка филма "Друга страна свега", који ће српску премијеру имати 29. новембра у Центру Сава, у оквиру Фестивала ауторског филма, каже да је идеја била да прича о једном подељеном простору, прича о… »

За спољно уређење Музеја савремене уметности још 38 милиона динара

Вечерње новости 23.11.2017
Влада Србије је из текуће буџетске резерве издвојила нешто више од 38 милиона динара за спољно уређење Музеја савремене уметности у Београду. БЕОГРАД - Влада Србије је из текуће буџетске резерве издвојила нешто више… »

Ник Нолти добио звезду на Булевару славних

Пресс 24.11.2017
Ник Нолти се придружио славним холивудским глуцима, добивши звезду на познатом Булевару славних. Фото:Б92.нет Седамдесетшестогодишњи глумац добитник је бројних награда. За Оскара је био номинован три пута. "Док још нисам био… »

Још једне "Чикашке перверзије" у Сава центру

Б92 24.11.2017
Новогодишње "Чикашке перверзије", у којима играју Драган Гаги Јовановић, Бранка Пујић, Олга Одановић и Игор Ђорђевић, поред 29. децембра, биће одигране и 30. децембра (20:00) у београдском Сава центру! Колико… »

Стручњаци о Византији говоре на нишком Универзитету

Јужне вести 24.11.2017
Сви они који би да чују, науче, али и продискутују о узајамном односу византијске и словенске културе, могу да дођу у Велику салу Универзитета у Нишу, 25. новембра. На конференцији, кажу организатори, учествује више од 40… »

Век после Октобарске револуције, историја је затворила круг

Политика 24.11.2017
Јесмо ли трајно пристали на свет неолибералног капитализма и на корпоративни фашизам као његов последњи стадијум? Поседујемо ли емпатију према оним слојевима друштва који немају основних средстава за живот? Суботица – Први… »

Ово је права истина о браку познатог пара

Ало 24.11.2017
Брак нашег популарног пара важи за идеалан, али изгледа да смо сви били у заблуди и веровали да живе као у бајци. Продуцент Симон де Карић и манекенка Тамара Карић су у браку нешто више од три године. Они имају ћерку… »

Хрвати праве спектакуларну изложбу о Тесли

Блиц 24.11.2017
У Мештровићевом павиљону у Загребу, сутра ће бити отворена изложба "Никола Тесла - Минд фром тхе Футуре", коју су хрватски медији представили као мултимедијално-уметнички догађај године, али и као највећи уметнички… »