Култура архива вести 24.11.2017

ФРКА - Фестивал ромске културе и активизма 8. децембра

Н1 Инфо 24.11.2017
У петак, 8. децембра, у сали Американа Дома омладине Београда биће одржан трећи Фестивал ромске културе и активизма – ФРКА. Ромски културни центар, у сарадњи са Националним саветом ромске националне мањине, Министарством… »

Колико кошта срећа у капитализму

Политика 24.11.2017
Фејсбук је у Аустралији обећао оглашивачима да ће их директно повезати са анксиозним тинејџерима јер су они подложнији утицају реклама, објашњава британски социолог Вилијам Дејвис Срећа се може изразити у новцу. Цена… »

Четврта сезона Пеаки Блиндерс: Ко ће од Шелбијевих остати жив?

Блиц 24.11.2017
"Направио сам договор са људима моћнијим чак и од наших непријатеља... верујте ми!" Последња епизода треће сезоне "Бирмингемске банде" (Пеаки Блиндерс) оставила је гледаоце – и целу фамилију Шелби – да се питају шта… »

Културни центар Београда отвара сцену Подроом!

Арте 24.11.2017
Извођењем представе НЕУРУЧЕНА ПИСМА, 26. новембра у 20 часова, Културни центар Београда отвориће простор своје Галерије Подроом за нове сценске форме и перформансе. У жељи да прошири и оснажи своју програмску делатност… »

Анђелина џоли одбила предлог бреда пита: Не жели да се договарају око развода и деце

Курир 24.11.2017
Наводно Анђелина и даље инсистира да Пит мање времена проводи с њиховом децом. "Он покушава купити Анђелину. Након што су га испитивали због злостављања сина и након што је признао да има проблема с алкохолом, нема шта… »

(Видео) Новак Ђоковић воли Деспасито: Луис Фонси се током боравка у Београду дружио са српским тенисером

Курир 24.11.2017
Новак је на свој Инстаграм профил објавио слику са Луисом, а судећи по њиховим осмесима, нема сумње да су уживали у дружењу. Власник хира "Деспасито", ће се након београдског концерта упутити у Хрватску, где ће наступити у… »

Премијера монодраме „Мој отац Вук Караџић“у Музеју Вука и Доситеја

Студио Б 24.11.2017
Поводом обележавања 230. годишњице од родјења реформатора српског језика, у Музеју Вука и Доситеја биће премијерно изведена монодрама „Мој отац Вук Караџић“, у недељу 26. новембра. У представи која ће бити играна… »

Шербеџија пред концерт: Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена која нисмо заслужили

Србија данас 24.11.2017
Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили, казао је глумац Раде Шербеџија, који ће 26. децембра са својим бендом "Западни колодвор" наступити на сцени Народног позоришта у Београду… »

Ово је званично најскупљи филмски реквизит свих времена / ВИДЕО

Б92 24.11.2017
Робот Роби, из култног научно-фантастичног филма "Забрањена планета" из педесетих година прошлог века, продат је на аукцији у Њујорку за 5.36 милиона долара, што је рекордна сума за један филмски реквизит. Роби је оборио… »

Брано јакубовић (Дубиоза колектив) за курир: Живимо последице Дејтонског (не)споразума

Курир 24.11.2017
Босанскохерцеговачки бенд Дубиоза колектив посетио је Београд како би промовисао свој нови албум „Пјесмице за дјецу и одрасле“, али и најавио наступ на Концерту године 9. децембра у Новом Саду. Разговарали смо с фронтменом… »