Култура архива вести 24.11.2017

Завршна свечаност у Недељи културе

РТВ Нови Пазар 24.11.2017
У завршници Недеље културе, коју је организовала Асоцијација просветара Санџака, у ОШ ”Ћамил Сијарић” организована је свечана додела диплома свим учесницима. Манифестација је затворена представом едукативног карактера… »

У суботу фестивал севдаха у недјељу илахија и касида

РТВ Нови Пазар 24.11.2017
Трећи по реду ”Нови Пазар севдах фест” одржаће се у Новом Пазару у суботу 25. а први Интернационални омладински фестивал исламске културе у недјељу 26. новембра. Овим фестивалима хор “Иса бег” и новопазарски Културни… »

“Дружба” није за Кољаду

Вечерње новости 24.11.2017
Крагујевачки ансамбл добио аплаузе, али и замерке на фестивалу у Јошкар Оли. Руски драмски театар из Бугуљме (Татарстан) извео Нушићеву “Госпођу министарку”. ЈОШКАР ОЛА ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА „НОВОСТИ“ ДУГИМ… »

50 најбољих филмова свих времена

Б92 24.11.2017
Бизнис инсајдер је објавио листу најбољих филмова свих времена. Истраживање на основу критика и оцена филмских остварења спровела је агенција Метакритик. Када су оцене критичара једини фактор на основу кога настају… »

Српска еротика осваја свет: После Њујорка, Кана и Париза – у Београду! (видео 18+)

Правда 24.11.2017
Сликарка и професорка из Бечеја, Тијана Грујић, бави се феноменом еротике, а радећи то на оригиналан начин, успела је да излаже у Њујорку, Паризу и Кану. Своју овогодишњу успешну турнеју крунише изложбом 26. новембра у… »

Топли далматински талас: Клапа Цамби 15. децембра у Сава Центру! (фото, видео)

Србија данас 24.11.2017
Њихов други наступ у Београду! У Сава Центру, 15. децембра, наступиће најбоља и најнаграђиванија далматинска клапа Цамби. Ово је њихов други наступ. У Београду 2013. су имали концерт у препуном Дому синдиката. Ево како је… »

Деда Мраз и компанија стижу у биоскопе: Карте у продаји за највећу новогодишњу авантуру (фото, видео)

Србија данас 24.11.2017
Врхунска празнична забава! Најишчекиванија овогодишња породична комедија “Деда Мраз и компанија”, коју потписује редитељ популарног филма “Акстерикс и Обеликс: Мисија Клеопатра”, Ален Шаба, стиже у домаће… »

Панчево: Сликарска радионица за слепе и слабовиде

РТВ 24.11.2017
ПАНЧЕВО - Циљ пројекта "Затвори своје очи, отвори срце и осликај живот", који спроводи Међуопштинска организација Савеза слепих из Панчева, је да се помогне слепим и слабовидим лицима да на креативан начин упознају себе… »

Руски дневник Милана Нешковића: Руси и ми, вотка и ракија

Блиц 24.11.2017
Прошла је друга недеља. Никада нисам брже и концизније радио свој посао, а можда ни са већим ентузијазмом. Ниједном нисам чуо толико обожавану реч у нашем позоришту, ЊЕТ. Све може и мора да буде уколико нам треба на… »

Нина се опростила од глуме (ФОТО)

Ало 24.11.2017
Глумица Нина Јанковић се на Инстаграму захвалила својој екипи на љубави и подршци коју су јој пружали, и на кратко напустила глуму. Нина је већ неколико месеци у другом стању, али је до сада вредно радила и била активна… »