Извор: Вечерње новости/Економија архива вести 02.12.2017

Зашто се ЕУ бави пругом Београд-Будимпешта?

Вечерње новости 02.12.2017
Пруга би требало да буде пројектована и финансирана од стране кинеске државне железничке коорпорације и кинеске банке, па је не малу пажњу привукла вест да се тим пројектом бави Европска унија. Неупућене је протекле седмице… »

Нове лиценце наљутиле инструкторе Ауто-школе стају због Питагоре

Вечерње новости 02.12.2017
Драматичан апел око 2.500 инструктора вожње у Србији због нових прописа. Противе се прописаном полагању за лиценце сваких пет година. УКОЛИКО се под хитно не промене одредбе Закона о безбедности саобраћаја Србије, сасвим је… »

Путин гомила злато: Сви се питају шта смера

Вечерње новости 02.12.2017
Централна банка Русије повећава резерве злата како би испунила циљ који је поставио председник Владимир Путин да би Русију обезбедио од геополитичких ризика. Централна банка Русије повећава резерве злата како би испунила циљ… »

Вулин са синдикатима Одбрамбене индустрије о пословању

Вечерње новости 02.12.2017
Министар одбране Александар Вулин данас је у Сектору за материјалне ресурсе одржао састанак са руководством и синдикатима фабрика Одбрамбене индустрије Србије. БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин данас је у Сектору за… »

Кнежевић: За инвестиције 180 милијарди динара

Вечерње новости 02.12.2017
Буџет Минстарства привреде је развојни, од 20 милијарди динара, скоро је 90 посто намењено за подстиција у привреди и предузетништву,подвукао је министар привреде Горан Кнежевић. КРУШЕВАЦ-БУЏЕТ Минстарства привреде је… »

Због бакра дупло скупља земља

Вечерње новости 02.12.2017
Одлука компаније "Ракита експлорејшн" у рејону Чукару пеки, најбогатијег лежишта бакра. КОМПАНИЈА "Ракита експлорејшн", заједничка фирма канадског "Невсуна" и америчке рударске корпорације "Фрипорт Мекморан", у чијем је… »

Клијенти Јубанке крајем децембра прелазе у АИК

Вечерње новости 02.12.2017
Припајањем Јубанке АИК банци, сви њени клијенти аутоматски постају клијенти АИК банке. ПРИПАЈАЊЕМ Јубанке АИК банци, сви њени клијенти аутоматски постају клијенти АИК банке. То значи да би крајем децембра, када ће овај… »