Извор: БК ТВ/Балкан архива вести 12.12.2017

Китаровић одлучила: Нећу одузимати одликовања Слободану Праљку

БК ТВ 12.12.2017
Шок! Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, изјавила је да неће одузети одликовања Слободану Праљку, јер их је он добио за одбрану од "великосрпске агресије". Праљак је последњом оптужницом хашког трибунала… »

Црна Гора добила међународни код за црногорски језик

БК ТВ 12.12.2017
Црна Гора добила је међународни код за црногорски језик у оквиру ИСО 639 међународног стандарда, пишу данашње "Вечерње новости". Ту информацију саопштио је директор Националне библиотеке Црне Горе "Ðурђе Црнојевић" са… »

Ужас: Професорка се полила бензином и запалила

БК ТВ 12.12.2017
Професорка Л.М.Б. (39) полила се бензином, а затим запалила поред викендице која је у власништву њеног оца у селу Цагарићи недалеко од Горажда. Како је у изјави она се полила бензином а потом и спалила пред викендицом свог оца… »

Ударац Србији: Македонија ће подржати "Косово у свим процесима"

БК ТВ 12.12.2017
Ово нико није очекивао! Зоран Заев, премијер Македоније, изјавио је да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније "у свим процесима". Он је ово одговорио када је упитан да ли ће Скопље подржати чланство Косова у… »

Изетбеговић опет о Косову: Признања нема без концензуса

БК ТВ 12.12.2017
Косово не може бити признато док за такву одлуку не буде консензуса у Председништву БиХ, изјавио је члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. "Никаква се копља не ломе на питању признања Косова. Тог признања не може бити… »

"Граница између Србије и БиХ већ утврђена и неупитна"

БК ТВ 12.12.2017
Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је државна граница између Србије и БиХ већ утврђена и неупитна. Реч је, како каже, по њему о административној линији разграничења између БиХ и СР Југославије… »

Није имао никакве здравствене проблеме, али је преминуо! Температурне промене однеле прву жртву у Босни!

БК ТВ 12.12.2017
Драстичне промене температуре у Босни и Херцеговини однеле су прву жртву. Директорка ЈУ Завод за хитну медицинску помоћ КС-а, Сена Софтић-Таљановић, за портал Аваз.ба потврдила је да се ради о 30-годишњем младићу из… »

Хорор на Драви: Уместо рибе упецао људску главу

БК ТВ 12.12.2017
Ивица К. из Питомаче није могао да верује када је из реке Драве уместо рибе извукао људску главу! Искусни рибар каже да је осетио да му се удица закачила за нешто. Прво је мислио да је пањ, али је онда уследио шок од ког и… »

Ванредно стање у региону: Јак ветар носи све пред собом! (фото, видео)

БК ТВ 12.12.2017
На подручју града Бањалука дува снажан ветар који је проузроковао штете широм града. Према информацијама из Хидрометеролошког завода удари ветра на подручју Бањалуке током ноћи били су и до 116,64 километара на сат, а… »

Цео свет ударио на прве српске комшије: Хрватску сви виде као реметилачки фактор и потпаљивач ратова!

БК ТВ 12.12.2017
Према недавно објављеном "Индексу добре земље" Хрватска је и даље на 40. месту од 163 земље света и с обзиром на величину веома је добра у науци и технологијама, али је зато у области безбедности оцењена као практично… »