Архива вести 14.12.2017

Касапин из Батајнице осуђен на осам година робије

Мондо 14.12.2017
Апелациони суд у Београду повећао је за три године казну Петру Живковићу (66) и правоснажно га осудио на осам година затвора јер је 2015. године у Батајници искасапио Стевана Катиловића (35), наневши му више телесних… »

Убио се сенатор оптужен за сексуално злостављање тинејџерке: На Фејсбуку оставио језиву поруку, па пуцао себи у главу!

Курир 14.12.2017
Џонсон (57) је пронађен са једном прострелном раном. Према речима званичника, његово тело је пронађено испред аутомобила којим се довезао до краја једног моста. Патолог Дејв Билингс је рекао да аутопсија тек треба да буде… »

Дачић: Питање Јерусалима осетљиво, Србија се неће изјашњавати

Радио 021 14.12.2017
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да признање Јерусалима од стране САД за главни град Израела неће имати реакцију Србије. Како је навео, изјашњавање Србије не би помогло да се то питање реши. "Ова одлука… »

Шешељ: СРС позива владајућу странку да хитно приступи изради Пословника о раду

Бета видео 14.12.2017
БЕОГРАД - ``Српски радикали позивају владајућу странку да хитно приступи изради Пословника о раду. Народна скупштина већ годину и по дана ради без пословника, односно на импровизован начин користи стари пословник, што је… »

Поново ухапшен младић који је претио Мариники Тепић: Суд му одредио притвор од 30 дана због сумњи да би могао да понови…

Курир 14.12.2017
Младић Т.Л. (29) који се сумњичи да је претио посланици Нове странке Мариники Тепић опет је приведен одлуком Вишег суда у Београду. Наиме, Т.Л. је након привођења био пуштен да се брани са слободе али је Више јавно… »

Велике промене за раднике у Србији: Од првог дана

Б92 14.12.2017
Београд -- Раднике у Србији послодавци ће морати да пријаве од њиховог првог радног дана, утврђено је изменама Закона о раду које је данас усвојила Скупштина Србије. Прецизирано је, између осталог, да је послодавац дужан да… »

Реформа пореза на имовину

РТ Крагујевац 14.12.2017
У оквиру „Програма реформи пореза на имовину“, Крагујевац је на 45. Скупштини Сталне конференције градова и општина, потписао Споразума о спровођењу пакета подршке за унапређење наплате пореза на имовину. Програм… »

Квартални монитор: Скроман привредни раст, знатније реформе изостале

Вести онлине 14.12.2017
Привреда Србије је у 2017. години остварила значајан напредак ка успостављању макроекономске стабилности, али је раст привреде скроман, док су знатније реформе изостале, истакли су аутори новог броја Кварталног монитора у… »

Вулин: Србија искрено поштује БиХ, а РС искрено воли

Б92 14.12.2017
Бањалука -- Министар одбране Србије поновио у Бањалуци да је Србија опредељена за мир и стабилност, истичући да за то треба да има подршку свих земаља у региону. "Србија искрено поштује БиХ, а РС искрено воли", рекао је… »

Неопорезиви део зараде повећан за 3.000, почетници у бизнису ослобођени плаћања пореза на плате

Радио 021 14.12.2017
Неопорезиви део зараде биће повећан за нешто више од 3.000 динара, а почетници у бизнису имају могућност ослобађања плаћања пореза на зараду за девет радника, утврђено је изменама закона које је данас усвојила… »