Извор: Ал Јазеера архива вести 14.12.2017

Додик: РС обуставља активности на примјени МАП-а

Ал Јазеера 14.12.2017
НАТО подржава само једну страну у Босни и Херцеговини - бошњачку, па ће Република Српска одбити све приједлоге, најавио је предсједник овог бх. ентитета. Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је у четвртак како… »

Шведска шаље војску на балтички оток због руске пријетње

Ал Јазеера 14.12.2017
Први пут од Другог свјетског рата Шведска распоређује војску на Готланд, због погоршане сигурносне ситуације. Шведска формира први војни пук од Другог свјетског рата – јединицу од 350 војника, која ће се налазити на отоку… »

Катар позвао САД да повуче одлуку о Јерусалему

Ал Јазеера 14.12.2017
Доха одбацила одлуку америчког предсједника Доналда Трумпа о признању Јерусалема као главног града Израела и упозорила међународну заједницу на посљедице ове одлуке. Катар је позвао Сједињене Америчке Државе да повуку… »

Новинару Ал Јазеере у Египту поновно продужен притвор

Ал Јазеера 14.12.2017
Махмоуд Хуссеин ухапшен је у децембру прошле године након што је допутовао у Египат на одмор. Египатске власти продужиле су на додатних 45 дана притвор Ал Јазеерином новинару Махмоуду Хуссеину, који је ухапшен прије готово… »

Интерактивно: Седмично два убиства новинара

Ал Јазеера 14.12.2017
Некажњавање злочина против новинара остаје стандард, с правдом у само једном од десет случајева. Између 2012. и 2016. године убијено је 530 новинара, што је у просјеку два убиства седмично. Због континуиране нестабилности… »

У Италији све дубље прожимање мафије и ногомета

Ал Јазеера 14.12.2017
Мафијашке организације, попут калабријске 'Ндрангхете, инфилтрирале су се у навијачке групе, пише у извјештају парламентарне антимафијашке комисије. Парламентарна антимафијашка комисија упозорила је у Риму на све дубље… »

ИСИЛ отимао америчко и саудијско оружје послано у Сирију

Ал Јазеера 14.12.2017
Осим оружја отетог од ирачке и сиријске војске, ИСИЛ је дошао у посјед и оружја произведеног на Западу. Оружје које су Сједињене Америчке Државе и Саудијска Арабија достављали борцима опозиције често је падало у руке… »

Напади ножем у Холандији, двоје мртвих, више рањених

Ал Јазеера 14.12.2017
Напади су се догодили у јужном холандском граду Маастрицхту, близу границе с Њемачком и Белгијом. Најмање двије особе су убијене, а неколико их је рањено у нападима ножем на југу Холандије, преносе свјетске агенције… »

Одакле хрватски држављани у борби навијача Партизана за превласт?

Ал Јазеера 14.12.2017
Хрватско Министарство вањских послова из Србије је примило информације о четири хрватска држављана која су учествовала у нередима. Хрватско Министарство вањских и еуропских послова приопћило је у четвртак да су, према… »

Сирија криви Запад, Саудијску Арабију и УН за пропаст преговора

Ал Јазеера 14.12.2017
Због захтјева опозиције да Ассад буде унапријед искључен из преговора изасланик Дамаска Басхар ал-Јаафари преговоре је прогласио пропалима. Главни сиријски преговарач окривио је Запад, Саудијску Арабију и УН за колапс… »