Извор: Ал Јазеера архива вести 14.12.2017

Аббас: Тражит ћемо од УН-а да поништи Трумпову одлуку

Ал Јазеера 14.12.2017
Ићи ћемо пред Вијеће сигурности Уједињених народа и тражити да се поништи одлука предсједника САД-а о Јерусаелму, каже палестински предсједник. Палестински предсједник Махмоуд Аббас је изјавио да ће од Вијећа сигурности… »

Конгрес без одлуке, Трумп одлучује о санкцијама Ирану

Ал Јазеера 14.12.2017
Без акције Конгреса, лопта ће сада бити враћена предсједнику САД-а, који би требао одлучити средином јануара да ли да уведе енергетске санкције Исламској Републици. Амерички Конгрес није подузео никакву акцију прије истека… »

Хамас: Израел ће плаћати све вишу цијену напада на Палестинце

Ал Јазеера 14.12.2017
Палестински покрет обећава народу побједу и јачање те начине и средства да га предводи ка ослобођењу. Палестински покрет Хамас из Појаса Газе саопћио је да ће цијена за израелске нападе на палестински народ и његова… »

Воли трошити буџетски новац, али не и полагати рачуне

Ал Јазеера 14.12.2017
Коме смета то што радим, што селим просторије предузећа у луксузни приватни простор и колико за то плаћам, колико трошим – то је његова ствар, поручује један млади директор. Велика медијска халабука подигла се недавно у… »

САД: Посвећени смо стратешком партнерству с Турском

Ал Јазеера 14.12.2017
Америчко вијеће за сигурност одговорило да цијени турске напоре након што је савјетник Доналда Трумпа изјавио да Анкара подржава 'идеологију радикалног ислама'. Вијеће за националну сигурност Бијеле куће је саопћило да су… »

Салма Хаиек: Веинстеин је монструм, прогањао ме годинама

Ал Јазеера 14.12.2017
Глумица тврди да би се продуцент појављивао на њеним вратима ноћу, у хотелима, на локацијама снимања. Позната глумица Салма Хаиек изјавила је да је њено одбијање филмског продуцента Харвеиа Веинстеина током снимања филма о… »

Вучић и Додик поново исправљају 'криву Дрину'

Ал Јазеера 14.12.2017
Након што су пропали и Југославија и пројекат 'велике Србије', политичке вође Србије и бх. ентитета Република Српска не посустају с националним програмима. У свијету који се пред нашим очима драматично мијења, Србија упорно… »

Србија десетљеће чека паметна бројила

Ал Јазеера 14.12.2017
Електрична бројила рјешавају проблем губитака на мрежи, чиме се штеди до 40 милиона еура годишње, али ниједно није испоручено. Уговор о набавци готово 210.000 електричних бројила са даљинским очитавањем, вредан 26,6… »

Њемачки конзервативци желе социјалдемократе у власти

Ал Јазеера 14.12.2017
Осим стварања велике коалиције, за СПД је могућа и мањинска влада, на челу с Унијом ЦДУ/ЦСУ, чему се противи Ангела Меркел, која жели стабилну владу. Демокршћанска Унија ЦДУ/ЦСУ спремна је за припремне разговоре о… »

Видео: Прерушени израелски агенти хапсе Палестинце

Ал Јазеера 14.12.2017
Маскирани израелски агент потегао је пиштољ на групу новинара након што му је шал пао са лица. Израелски тајни агент оборио је на земљу маскираног демонстранта у близини Рамаллаха, ударио га неколико пута и одвео у притвор у… »