Извор: Политика архива вести 14.12.2017

Возило интервентне улетело у излог у центру Ниша

Политика 14.12.2017
НИШ – У саобраћајној незгоди која се вечерас догодила у Душановој улици у Нишу повређени су полицијски службеник Полицијске управе у Нишу, који је управљао службеним возилом и возач „рено мегана” нишких… »

Четворо мртвих у судару воза и школског аутобуса у Француској

Политика 14.12.2017
ПЕРПИЊАН – У судару воза и школског аутобуса који се догодио данас на југоистоку Француске четири особе су погинуле, а седам је тешко повређено, јављају извори блиски истрази. Настрадали су путници аутобуса који је… »

Ухапшени због кријумчарења 119 миграната

Политика 14.12.2017
Седам ухапшених, троје у бекству. – За „услугу” илегалног проласка кроз Србију наплаћивали 280 евра по особи. По налогу Тужилаштва за организовани криминал припадници Сталне ударне групе за сузбијање кријумчарења… »

Риболовци упозоравају: Драстично смањен рибљи фонд у Србији

Политика 14.12.2017
Осим, илегалног и прекомерног риболова уништена су бројна станишта за мрест риба, због регулације река и изградње малих хидроцентрала. ВВФ и Уједињени риболовци Србије упозорили су данас на последице неодговорног коришћења… »

Ниш: Контролор испрскао сузавцем путника у градском аутобусу

Политика 14.12.2017
НИШ – Један од контрола градског превоза испрскао је јутрос путника сузавцем у аутобусу на линији Његошева-Доњи Комрен, изјавио је директор нишке Дирекције за јавни превоз Саша Петронијевић. Он је за Бету рекао да је… »

Апел грађанима да купују јелке са бусеном

Политика 14.12.2017
Јавно предузеће Србијашуме апеловало је на грађане да за предстојеће празнике купују јелке са бусеном како би се спречила неконтролисана сеча младих четинарских стабала. У саопштењу тог јавног предузећа, које је потписао… »

Најмање 6.700 Рохингја убијено у Мјанмару

Политика 14.12.2017
ЖЕНЕВА - Међународна хуманитарна организација Лекари без граница (МСФ) објавила је данас извештај у ком се наводи да је најмање 6.700 Рохингја муслимана погинуло између августа и септембра, после избијања насиља у Мјанмару… »

АМСС: Камиони на граници са Хрватском чекају четири сата

Политика 14.12.2017
Камиони и шлепери чекају четири сата на излазу из Србије према Хрватској на граничном прелазу Батровци, саопштио је Ауто-мото савез Србије, позивајући се на податке граничне полиције. АМСС је навео да су коловози мокри и… »

Кубуровић: За пола године 7.500 насилника удаљено од жртви

Политика 14.12.2017
За шест месеци примене Закона о спречавању насиља у породици хитне мере су изречене у близу око 7.500 случајева, израђено је више од 4.000 индивидуалнх планова за штиту жртве, а разматрано је укупно више од 20.000… »

Додик: Обустављамо припреме за улазак БиХ у НАТО

Политика 14.12.2017
Током посете Вулина Бањалуци, најављен ремонт тенковских и авионских мотора из Србије у РС, као и могућност да капитал из Србије уђе у приватизацију наменске фабрике на Палама. Од нашег сталног дописника ​Бањалука –… »