Извор: Политика архива вести 14.12.2017

Хоће ли се Зрењанин опет звати Петровград

Политика 14.12.2017
Иницијативу удружење које носи старо име жели да реализује поводом 100-годишњице присаједињења Војводине Србији. ​Зрењанин – Да град на Бегеју носи име Петровград одраз је вековне тежње Срба са ових простора, да… »

Српска јабука раздора у спору Казахстана и Русије

Политика 14.12.2017
Руси најавили да ће ограничити увоз воћа и поврћа из Казахстана јер су им подметали јабуке наводно узгајане у нашој земљи и Молдавији. Српска јабука поново је у центру трговинског скандала. Овога пута помиње се као… »

Нови Сад ће продавати социјалне станове

Политика 14.12.2017
Станови ће моћи да се купе једнократном исплатом или у највише 240 месечних рата, без учешћа. - Купопродајна цена биће утврђена на основу цене изградње. Нови Сад – Скупштина Новог Сада одлучивала је о стамбеној… »

Путовање кроз ледена доба и трка са животињама

Политика 14.12.2017
Изазови и наука удружили снаге на једанаестој смотри која ће трајати до недеље на београдском сајму у халама 7, 8, 9 и 5. Трка са виртуелним животињама, емотивни робот, вртешка за космонауте, ледено доба... Изазови и наука… »

Содома и Гомора у Лондону

Политика 14.12.2017
Представа „Едвард ИИ” нова премијера Новосадског позоришта. - Повратак на сцену Золтана Пушкаша и Андрее Јанкович. Нови Сад - Представа „Едвард ИИ, његова немирна владавина и жалосна смрт”, коју по тексту Кристофера… »

Ђурић: Конституисањем општина створен савршен услов за формирање ЗСО

Политика 14.12.2017
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да су се након данашњег конституисања општинских власти у српским срединама у којима су изабрани представници Српске листе преузели мандате створили савршени… »

Бојић: Први пут у Србији пацијенту уграђено вештачко срце

Политика 14.12.2017
За разлику од механичког, које се до сада уграђивало, тотално вештачко срце има леву и десну комору, залиске и свој метод функционисања. У Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње” урађена је први пут у Србији… »

Стојан Новаковић и његово доба

Политика 14.12.2017
Документарна изложба „Стојан Новаковић и његово доба” чији су аутори академик Михаило Војводић и Александар Марковић, из Архива Србије, представљена је у Галерији Српске академије наука и уметности. Поставка на којој је… »

Музичкој школи у Гроцкој име пијанисткиње Невене Поповић

Политика 14.12.2017
Основна музичка школа „Невена Поповић” у Гроцкој свечаним концертом обележила је своје име и подсетила на значајну личност и дело прослављене српске пијанисткиње. Школа која постоји тек нешто више од две деценије… »

Јелке стижу и брзом поштом

Политика 14.12.2017
У расадницима приметно мање интересовање за четинаре који су део новогодишњег декора, али је све је траженија Панчићева оморика са бусеном, коју на пролеће многи саде у дворишту. Последњих неколико година јењава… »