Извор: Политика/Друштво архива вести 14.12.2017

Риболовци упозоравају: Драстично смањен рибљи фонд у Србији

Политика 14.12.2017
Осим, илегалног и прекомерног риболова уништена су бројна станишта за мрест риба, због регулације река и изградње малих хидроцентрала. ВВФ и Уједињени риболовци Србије упозорили су данас на последице неодговорног коришћења… »

Апел грађанима да купују јелке са бусеном

Политика 14.12.2017
Јавно предузеће Србијашуме апеловало је на грађане да за предстојеће празнике купују јелке са бусеном како би се спречила неконтролисана сеча младих четинарских стабала. У саопштењу тог јавног предузећа, које је потписао… »

АМСС: Камиони на граници са Хрватском чекају четири сата

Политика 14.12.2017
Камиони и шлепери чекају четири сата на излазу из Србије према Хрватској на граничном прелазу Батровци, саопштио је Ауто-мото савез Србије, позивајући се на податке граничне полиције. АМСС је навео да су коловози мокри и… »

Кубуровић: За пола године 7.500 насилника удаљено од жртви

Политика 14.12.2017
За шест месеци примене Закона о спречавању насиља у породици хитне мере су изречене у близу око 7.500 случајева, израђено је више од 4.000 индивидуалнх планова за штиту жртве, а разматрано је укупно више од 20.000… »

У Србији вежба НАТО-а у реаговању на ванредне ситуације

Политика 14.12.2017
Припремили смо нацрт Стратешких смерница за информисање јавности о процесу сарадње Србије и НАТО кроз програм Партнерство за мир, који ће ускоро бити упућен на усвајање Влади Србије, каже Бранимир Филиповић. Србија ће… »

Почео Фестивал науке на Београдском сајму

Политика 14.12.2017
Једанаести Фестивал науке, под слоганом „Један на један”, отворен је данас на Београдском сајму, а министар просвете Младен Шарчевић отварајући Фестивал најавио је да ће следеће године бити отворено још центара за… »

Ђукић Дејановић: Жене одлучују, држава ствара услове

Политика 14.12.2017
Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, Славица Ђукић Дејановић, каже да би измењена Стратегија за подстицање рађања требало да обезбеди да се тачно зна ко који задатак треба да изврши… »

Бојић: Први пут у Србији пацијенту уграђено вештачко срце

Политика 14.12.2017
За разлику од механичког, које се до сада уграђивало, тотално вештачко срце има леву и десну комору, залиске и свој метод функционисања. У Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње” урађена је први пут у Србији… »

Јелке стижу и брзом поштом

Политика 14.12.2017
У расадницима приметно мање интересовање за четинаре који су део новогодишњег декора, али је све је траженија Панчићева оморика са бусеном, коју на пролеће многи саде у дворишту. Последњих неколико година јењава… »

Угроженост од поплава

Политика 14.12.2017
Научни саветник у Институту за водопривреду „Јарослав Черни” ТЕКСТ САМО У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ… »