Извор: РТС архива вести 14.12.2017

Спортисти о Косову и Метохији

РТС 14.12.2017
На шестом скупу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је покренут на иницијативу председника Србије Александра Вучића о могућим решењима тог питања, мишљења су изнели представници спортских организација… »

„Ербас А-380“ нацртао гигантску јелку изнад Немачке

РТС 14.12.2017
„Ербасов“ пилот направио је несвакидашњи празнични поклон током пробног лета изнад Немачке – његова рута исцртала је гигантску украшену новогодишњу јелку. Посада која је била на пробном лету „ербаса А-380“… »

"Србија наредне године домаћин симулационе вежбе са НАТО-ом"

РТС 14.12.2017
Портал "Јуропијен вестерн Балканс" пише да ће Србија, како је најављено, први пут наредне године бити домаћин теренске симулационе вежбе у области ванредних ситуација у заједничкој организацији са НАТО-ом, односно… »

Потврђен споразум о авио-саобраћају између Србије и Марока

РТС 14.12.2017
Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Србије и Марока. Споразум о ваздушном саобраћају, потписан у септембру ове године, у целини уређује односе… »

"Србија ће живети боље у 2018. години"

РТС 14.12.2017
Мир, стабилност, одржавање фискалне стабилности, економски раст и сарадња са државама региона, Европе и света су приоритети Србије и у наредној години, изјавила је председница Скупштине Маја Гојковић. Потпредседница Владе… »

Почео Фестивал науке на Београдском сајму

РТС 14.12.2017
Једанаести Фестивал науке, под слоганом "Један на један", отворен је на Београдском сајму, а министар просвете Младен Шарчевић је отварајући Фестивал најавио да ће следеће године бити отворено још центара за промоцију науке… »

Приштина мора да плати пет милиона евра аустријској штампарији

РТС 14.12.2017
Након дужег суђења, Приштина ће морати да плати аустријској штампарији "Аустријска државна штампарија", обештећење у висини од 4,95 милиона евра. То обештећење мораће да се плати још у току ове године. У јулу је… »

Песков: Расте страни притисак на Русију уочи избора

РТС 14.12.2017
Страни притисак на Русију расте како се ближе председнички избори, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков. "То је једна врста континуираног притиска на нашу земљу који има тенденцију да расте како се ближе… »

Северна Кореја: У случају поморске блокаде САД – немилосрдан одговор

РТС 14.12.2017
Северна Кореја је упозорила да ће предузети "немилосрдне мере" да би се одбранила уколико се САД одлуче за поморску блокаду, што Пјонгјанг види као ратни чин, јављају севернокорејски медији. Севернокорејска новинска агенција… »

Манцо: Борба против корупције приоритет на европском путу

РТС 14.12.2017
На европском путу Италија подржава и охрабрује српску владу и оне у региону да наставе са још већом одлучношћу да граде ефикасне системе превенције и борбе против корупције, рекао је амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо… »