Извор: Вести онлине/Друштво архива вести 14.12.2017

"Сеоска учитељица" из Србије међу 50 најбољих на свету

Вести онлине 14.12.2017
Наставница Основне школе "Милан Ракић" из Мионице Жељана Радојичић Лукић нашла се међу финалистима награде “Глобал тичер“ за 2018. годину. Како се наводи, реч је о једној од највећих наставничких награда у свету… »

Приштина мора да плати пет милиона евра аустријској штампарији

Вести онлине 14.12.2017
Након дужег суђења, Приштина ће морати да плати аустријској штампарији "Аустријска државна штампарија", обештећење у висини од 4,95 милиона евра. То обештећење мораће да се плати још у току ове године. У јулу је… »

25 година "Вести": Ово је прича о нама

Вести онлине 14.12.2017
Драги посетиоци редакција "Вести" 15. децембра обележава 25 година постојања. Тим поводом, за вас смо припремили овај кратак филм којим желимо да вам се представимо и подсетимо на оно што смо у протеклих четврт века урадили.… »

Будите део нашег јубилеја: Четврт века непоткупљивости и професионализма

Вести онлине 14.12.2017
Први примерак франкфуртских "Вести" одштампан је на данашњи дан пре 25 година, да би се већ сутрадан појавиле ма киосцима са својим плавим препознатљивим логом. На почетку само у Немачкој да би се убрзо продајна мрежа… »

Вучић у Хавани: Поносни смо на наше пријатељство с Кубом

Вести онлине 14.12.2017
Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Хавани са председником Скупштине Кубе Естебаном Лас Ернандесом о сарадњи двеју земаља у економској области, али и о међусобној подршци на међународном плану, наводи се у… »

Сутра 103 године од велике победе српске војске: Генијалност Живојина Мишића за сва времена

Вести онлине 14.12.2017
Сутра се навршавају 103 године од завршетка Колубарске битке, која представља најважнију битку између Србије и Аустро-Угарске у Првом светском рату. Колубарска битка вођена је у новембру и децембру 1914. године на фронту… »

Блиц: Битка за Београд - неочекивани савез против Вучића?

Вести онлине 14.12.2017
Београдски избори ће по свој прилици ујединити и наизглед неспојиве покрете - Двери Бошка Обрадовића и Доста је било Саше Радуловића, пише "Блиц". Овај неочекивани савез дошао је, како наводи извор "Блица", као покушај… »

Рат због меса и шкода

Вести онлине 14.12.2017
Резултати истраге спорних тендера у МУП Србије још увек су непознати широј јавности, иако је реч о милионским цифрама - у еврима. Запослени у МУП Србије поднели су кривичне пријаве против појединаца из врха Министарства због… »

Пале Балкан, терају Русе

Вести онлине 14.12.2017
Балкан се вратио на листу потенцијалних опасности за Сједињене Америчке Државе, оценио је амерички невладин Савет за спољне односе у извештају о потенцијалним кризама у 2018. години. У брошури је међу регионима сврстаним… »

Сутра на три континента рођенданске "Вести" - већ вечерас на Вести Дигитал

Вести онлине 14.12.2017
У специјалном, јубиларном броју којим "Вести" обележавају 25 година, читаћете: - оснивач "Вести" Душан Видаковић испричао како је одбио Сороша - видећете где се штампа најтиражнији дневни лист дијаспоре - откријте ко је… »