Gondola će unaprediti turističku ponudu Zlatibora

Beta 28.12.2017

Zlatibor je jedno od najposećenijih planinsko-turističkih mesta u Srbiji sa prosečnom nadmorskom visinom od 1.000 metara i sa više od 2.000 sunčanih sati godišnje.

Panoramska gondola koja se već gradi na Zlatiboru, i koja bi trebalo da proradi tokom leta naredne godine, svakako će kao nova turistička atrakcija uticati na to da se poveća broj posetilaca i noćenja.

Danas je gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka svakog iole zahtevnijeg turiste bez panoramske gondole, kojom se plovi pod oblacima i krstari iznad najlepših i najuređenijih mesta sa ski stazama i zimskim rekreativnim i sportskim sadržajima. Gold gondola Zlatibor ponudiće skijašima, izletnicima, avanturistima, ekskurzijama i svim zainteresovanima nezaboravan pogled na Zlatibor, tokom impresivnih 25 minuta vožnje.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica.

Gondola ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta.

"Očekivanja su da se investicija u gondolu od 13 miliona evra vrati kroz deset godina kada se očekuje da Zlatibor postane najposećenija turistička destinacija u Srbiji i regionu sa 10 miliona noćenja godišnje i oko milion posetilaca, istakla je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić, i dodala da Gondola već sada ulaže puno na popularizaciju Zlatibora kao turistike destinacije. Bitno nam je mišljenje ljudi koji nas podržavaju i zbog toga smo raspisali dva konkursa kojima podstičemo razmenu ideja i mišljenja. U pitanju su Konkurs za izbor idejnog rešenja suvenira Gold gondola Zlatibor i Konkurs za izbor najboljeg blog teksta. Oba konkursa otvorena su do kraja januara 2018. godine", zaključuje Božanić.

JP Gold gondola Zlatibor raspisalo je Konkurs za izbor idejnog rešenja suvenira. Stručni tim koji će činiti relevantini umetnički, turistički i PR stručnjaci ispred, JP Gold gondola Zlatibor i Turističke organizacije Zlatibor, izvršiće odabir najkreativnijih i najzanimljivijih predloga, a krajnju odluku o izboru pobedničkog suvenira doneće pratioci na društvenim mrežama.  Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani koji svoju ideju mogu predstaviti realno i čija ideja se tehnički može sprovesti u delo.

Pored ovog u toku je i Konkurs za najbolji blog na temu “U gondoli povrh Zlatibora”.  Svi odabrani radovi takođe će biti promovisani putem drustvenih mreža i predstavljeni javnosti koja će glasati za svoje favorite.

Rok za predaju radova je  31.januara 2018.godine, dok će glasanje biti otvoreno do otvaranja Gold gondola Zlatibor, koje se očekuje polovinom 2018.godine. Za najbolje obezbeđene su vredne nagrade.

(Beta, 12.28.2017)

Zlatibor »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »