Економија архива вести 07.01.2018

Кинески аналитичари упозоравају: Шест догађаја који прете глобалној економији

Где инвестирати 07.01.2018
Иако је светска економија остварила опоравак у протеклој години, неколико “сивих облака” могло би помрачити перспективе раста у 2018. години, сагласни су кинески аналитичари. – Један од фактора који се крије иза… »

Антић: Топлане спремне за хладне дане

Блиц 06.01.2018
Министар рударства и енергетике Александар Антић вечерас је, традиционално на Бадње вече, посетио топлану "Нови Београд" и истакао да су Београдске електране спремне за предстојеће, најављене хладне дане. Антић се захвалио… »

Прва тужба "крадљивца струје" пред судом у Стразбуру

Данас 07.01.2018
Пред Европским судом за људска права у Стразбуру биће поднета, према доступним информацијама, прва тужба грађанина Србије који је од стране ЕПС Дистрибуције означен као “крадљивац струје” и по том основу искључен са… »

Минимална зарада и даље испод минималне потрошачке корпе

Политика 07.01.2018
Разлика која од 1. јануара, после повећања неопорезивог дела зарада, остаје послодавцима – око 3.300 динара, може бити искоришћена за повећање плата, али и за нове инвестиције. Нова минимална цена рада за запослене од 1… »

Субвенције усмерити на иновативне компаније

Политика 07.01.2018
Од 188 пројеката у прерађивачкој индустрији, који су добили државне подстицаје, само четири су се односила на високотехнолошке компаније. Стратешка одлука владе је да у наредном периоду, осим подстицања инвестиција које… »

Ликвидиран АД Хлеб: Кључ због великих дугова

Дневник 07.01.2018
Новосадски АД „Хлеб”, некада највећа индустријска пекара у Војводини, више не постоји, пошто је кључ у браву стављен у децембру 2017. године, после стечаја уведеног 19. септембра. Све продавнице „Хлеба” у Новом Саду… »

Нови закон о акцизама: Хоће ли поскупети кафа?

Вести онлине 07.01.2018
Нови Закон о акцизама, којим се уводи акцизна маркица на кафу, ступио је на снагу 1. јануара. Тиме би држава требало да приходује више милијарди динара, али је отворено питање - како то утиче на цену кафе за крајње… »

Павић: Влада првенствено жели повећати плаће

СЕЕбиз 07.01.2018
ЗАГРЕБ - Међу реформама којима се хвали Влада је и она мировинског сустава, а смањење одљева младих и радно способних, којима се треба билдати домаћи економски раст, Влада кани провести кроз мјере запошљавања младих. За… »

Удруга дионичара Агрокора: Жртве смо Тодорића, а не Пленковића

СЕЕбиз 07.01.2018
ЗАГРЕБ - Удруга дионичара Агрокора у недјељу је оштро осудила текст на блогу Ивице Тодорића под насловом "Лекс Агрокор омогућио је пљачку малих дионичара". "Сматрамо да је премијер Пленковић направио државнички потез… »

На црно ради 40.000 запослених у Црној Гори

СЕЕбиз 07.01.2018
ПОДГОРИЦА - Нацртом Закона о раду створене су претпоставке за ефикаснију борбу против сивог тржишта рада, а наредне године биће године активне борбе против неформалног запошљавања, тврди министар рада Кемал Пуришић. У… »