Економија архива вести 07.01.2018

Грци остају без још једне традиције

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Пиксабаи Чувени грчки киосци који су се налазили на сваком углу улице и продавали новине, цигарете, бомбоне, безалкохолна пића и другу робу, ускоро ће постати прошлост, јер њихове лиценце неће моћи да се обнављају… »

Митоманија о малим и средњим предузећима: Каква је стварност хероја модерног капитализма?

Бизнис и финансије 07.01.2018
Готово да нема ниједне политичке партије у западном свету која би оспорила тврдњу да су мала и средња предузећа хероји модерног капитализма, кичма националних економија и противотров за све лоше у корпорацијама. Ова… »

Глава може да боли и од лекова против болова

Радио 021 07.01.2018
Често вас боли глава и стално пијете аналгетике? Можда ваша главобоља потиче управо од њих. Главобоље узроковане прекомерним узимањем лекова, познате и као повратне главобоље, настају због честог и прекомерног узимања… »

Љајић: План је да Лидл отвори 10 или 15 објеката одједном

Н1 Инфо 07.01.2018
Министар Расим Љајић рекао је да ће Лидл ове године отворити прве објекте у Србији и оценио да је то корисно за конкуренцију на српском тржишту, али и за потрошаче који ће имати већу могућност избора. "План је да Лидл… »

У овој земљи од сада ће се плаћати такса на кафене чаше

Србија данас 07.01.2018
Британија би требало да уведе посебну таксу од 25 пенија, популарно названу "латте намет", на чаше за једнократну употребу које се користе за кафу за понети. А ако до 2023. године не остваре циљ да све такве шоље буду… »

Антић најавио "топловод преко Газеле"

Србија данас 07.01.2018
Министар енергетике Александар Антић посетио је на Бадње вече топлану "Нови Београд" и истакао да су Београдске електране спремне за најављене хладне дане. Антић се захвалио свим запосленима у електрани што обезбеђују да… »

Хитно тражите посао у Немачкој? Прочитајте ово обавезно

Србија данас 07.01.2018
До посла у Немачкој преко Фејсбука? Звучи као јефтини слоган неке агенције. Заиста, ова друштвена мрежа многима с простора бивше Југославије помаже да се запосле, али је истовремено стециште разних превараната. Још пре… »

Увођење еура као алиби за дубинске реформе?

СЕЕбиз 07.01.2018
ЗАГРЕБ - Реформе, реформе, реформе... била је то и прошле године најизговоранија ријеч у хрватском политичком дискурсу. Да је сваки грађанин при спомињању реформи добио само једну куну, вјеројатно би било и бар нешто мање… »

Топлане спремне за хладне дане - У 2017. замењено 28 км топловодне мреже у Београду

Екапија 07.01.2018
Илустрација (Фото: Свиетлиеисха Олена/схуттерстоцк.цом) Министар рударства и енергетике Александар Антић оценио је у суботу (6. јануара 2018. године) да је снабдевање гасом стабилно и да су обезбеђене довољне количине свих… »

Кушчевић: Реформе у 2018. - дигитализација јавне управе и нове услуге за грађане

СЕЕбиз 07.01.2018
ЗАГРЕБ - Министар управе Ловро Кушчевић (ХДЗ) у интервјуу за Хину најављује реформе које намјерава провести у 2018., појашњава што ће грађанима донијети дигитализација јавне управе, наводи критерије за реформу опћина, те… »