Економија архива вести 07.01.2018

Паметни аутомобили ће до 2020. чинити 50% кинеског тржишта

СЕЕбиз 07.01.2018
ПЕКИНГ - Судећи према нацту стратегије за паметне аутомобиле које је објавило врховно кинеско тијело за економско планирање паметни аутомобили ће до 2020. чинити 50 посто новог тржишта аутомобила у Кини, извјештава Тхе… »

Коцкање с биткоином није мимоишло ни Србију

Дневник 07.01.2018
НОВИ САД: Тек протекла 2017. година неће се памтити ни по јачањи ни по слабљењу евра и долара нити јена или јуана. Популарност им је украо биткоин. Поменута криптовалута је 3. јануара ове године напунила девет година. Ако су… »

Вучић: Први пут испод нивоа Мастрихта

БизЛифе 07.01.2018
Ниво јавног дуга пао је на 57 одсто БДП, што је испод нивоа Мастрихта, изјавио је председник Србије Александар Вучић. То значи да нисмо више у групи високо задужених земаља, саопштио је Вучић приликом обиласка радова на… »

Кина смањила сиромаштво за две трећине

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Пиксабаи Кина је у протеклих пет година смањила сиромаштво за две трећине, тврде званичници у Пекингу. До краја прошле године око 30 милиона Кинеза је живело испод националног прага сиромаштва. Поређења ради, у 2012… »

Више верује Србин у САД, него онај у КГ, зашто?

Б92 07.01.2018
Ко жели да своју робу прода људима широм света, нема бољег начина него онлајн путем, али, колико је у Србији то могућа мисија? "Нема другог начина ако зелиш да се обратиш људима и у Њујорку, Сиднеју или некој пустињи… »

"Дебакл који је био моја животна прекретница": Приче четворо веома успешних Срба научиће вас како да се носите са…

Блиц 07.01.2018
Није завршио факултет на време, чак га је "отегао" на двоцифрен износ година, али је у међувремену створио фирму са светским реномеом, а на крају ипак је дипломирао. Био је у најужем кругу кандидата, међутим није добио… »

(Ре)дефинисање визије – куда сте оно беше пошли?

МојаФирма.рс 07.01.2018
Колико пута вам се дешавало да пођете до суседне просторије да бисте донели нешто што вам треба, а онда застанете на пола пута? И збуњено се вртите у месту и враћате филм, јер сте у том тренутку заборавили где (односно, због… »

Путници из Србије већ три дана чекају на лет из Њујорка

Данас 07.01.2018
Двадесетак путника из Србије већ трећи дан у Америци чека на лет за повратак у Београд. Авион Ер Србије је из Њујорка требало да полети 4. јануара, али је лет, због снежне мећаве, отказан. У тој компанији рекли су за Н1 да… »

"За неискусне никад није право време": Ово је савет стручњака о куповини криптовалута на којима бисте могли озбиљно да…

Блиц 06.01.2018
"Био бих веома опрезан при инвестирању у било коју криптовалуту, јер су свим криптовалутама цене драстично порасле током прошле године, питање је колико још има простора за раст, краткорочно гледано. Генерално не бих… »

Антић: Спремни за хладни талас

Данас 06.01.2018
Београдске електране су спремне за хладни талас који се очекује у јануару, рекао је вечерас министар рударства и енегетике Александар Антић, приликом обиласка Топлане Нови Београд, наводећи да су обезбеђени енергенти и… »