Извор: БизЛифе/Економија архива вести 07.01.2018

Прво обраћање концесионара Аеродрома “Никола Тесла”

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Аеродром НТ “Овај успех означава нову фазу експанзије ВИНЦИ аеродрома ван Француске. Аеродром “Никола Тесла” Београд ће служити као седиште компаније у централној и источној Европи, регији у којој ВИНЦИ аеродроми… »

Аустрија укида дечији додатак за “гастарбајтере”

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Пиксабаи Аустријска влада ће покренути поступак за укидање социјалне помоћи за децу породица које имају аустријско држављанство, али не живе у Аустрији. То је речено на конференцији за медије, којој су присуствовали… »

Година у којој долази Лидл, а можда и јефтинији роминг

БизЛифе 07.01.2018
Фото: ИоуТубе Лидл ће ове године отворити прве објекте у Србији што ће бити корисно за конкуренцију на српском тржишту, изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић. Од Европске уније ћемо тражити… »

И кад рушимо бацамо милионе

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Пиксабаи Србија би, уколико почне да рециклира грађевински отпад и користи га као ресурс, могла да оствари добит од око 500 милиона евра годишње. Уштеда би могла да буде неупоредиво већа ако би се израчунало колико би… »

ЕУ тражи од Русије 1,4 милијарде евра за ембарго на свињетину

БизЛифе 07.01.2018
Фото: ФИ Европска унија намерава да тражи од Русије 1,39 милијарди евра годишње због ограничења увоза свињског меса, а Светска трговинска организација (СТО) већ је упутила захтев Брисела у арбитражни суд, пише амерички… »

Грци остају без још једне традиције

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Пиксабаи Чувени грчки киосци који су се налазили на сваком углу улице и продавали новине, цигарете, бомбоне, безалкохолна пића и другу робу, ускоро ће постати прошлост, јер њихове лиценце неће моћи да се обнављају… »

Вучић: Први пут испод нивоа Мастрихта

БизЛифе 07.01.2018
Ниво јавног дуга пао је на 57 одсто БДП, што је испод нивоа Мастрихта, изјавио је председник Србије Александар Вучић. То значи да нисмо више у групи високо задужених земаља, саопштио је Вучић приликом обиласка радова на… »

Кина смањила сиромаштво за две трећине

БизЛифе 07.01.2018
Фото: Пиксабаи Кина је у протеклих пет година смањила сиромаштво за две трећине, тврде званичници у Пекингу. До краја прошле године око 30 милиона Кинеза је живело испод националног прага сиромаштва. Поређења ради, у 2012… »