Извор: Глас Америке архива вести 14.01.2018

Трамп: "Програм ДАЦА је мртав"

Глас Америке 14.01.2018
Председник Доналд Трамп данас тврди да амерички програм за заштиту младих имиграната од депортације "веровано мртав" истакавши да га опозиционе демократе "заправо не желе", већ да само желе да буду у могућности да причају… »

Извињење званичника због лажне узбуне на Хавајима

Глас Америке 14.01.2018
Гувернер Хаваја, Дејвид Иге, рекао је да је лажна узбуна на напад пројектилом, која је увела панику медју острвљане у суботу ујутру "потпуно неприхватљива " и да је узрокована људском грешком. Иге је новинарима рекао да је… »

Упозорење Вашингтона путницима из САД због могућих немира на северу Косова

Глас Америке 14.01.2018
Амерички Стејт департмент упозорио је америчке грађане који намеравају да иду на Косово, посебно на север - у Митровицу, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан - да буду опрезни, објавила је у новом обавештењу за путовања… »

Челси Менинг се кандидује за амерички Сенат

Глас Америке 14.01.2018
Узбуњивачица Челси Менинг, која је променила пол, жели да постане америчка сенаторка и да представља државу Мериленд, судећи по поднесцима за федералне изборе. Она би трку водила као демократа, изаивајући сенатора у два… »

Још један дан демонстрација у Тунису

Глас Америке 14.01.2018
Синдикати политичких странака организовали су данас још један дан демонстрација у Тунису. Једнонедељни протести су захватили престоницу и друге градове те северно афричке земље. Они су подстакнути растућим фрустрацијама због… »

"Вукови и ратници" - програм за помоћ ветеранима

Глас Америке 14.01.2018
Непредвидиве и агресивне природе, мешанце настале укрштањем вукова и паса је веома тешко припитомити и чувати као кућне љубимце. Међутим власници Локвуд центра за збрињавање животиња у Калифорнији кажу да су ти… »

Британија жели у ТПП после изласка из ЕУ

Глас Америке 14.01.2018
Британија је изразила наду да ће се прикључити Транс-пацифичком партнерству, познатом као ТПП, који представља споразум о слободној трговини о ком тренутно преговара једанаест земаља које излазе на Пацифик и Јужно кинеско… »

Флипери поново популарни, 2017. одржане хиљаде такмичења

Глас Америке 14.01.2018
Флипери још нису постали олимпијски спорт, али привлаче све више врхунских спортиста, док је у последње време порастао и број међународних такмичења. Флипери постоје још од 1870-их, а за успешно играње на њима потребни… »

Нове машине "откривају" експлозиве и дрогу

Глас Америке 14.01.2018
На аеродромима се обично користе пси, који су истренирани да нањуше експлозив или нелегалне дроге, али ускоро би могле да се појаве високотехнолошке машине направљене да “њуше” ваздух, тако да преносиоци кофера и… »