Извор: Курир/Економија архива вести 14.01.2018

Веома скуп потез: Због ове промене ће Марк Закерберг остати без 3 милијарде долара

Курир 14.01.2018
Форбс је израчунао да ће овај потез Марка Закерберга коштати 3,3 милијарде долара, што је око 4,4 одсто његовог укупног личног богатства. Закерберг је очигледно подлегао притисцима, јер су у 2017. примили милионе критика на… »

Мамац за инвеститоре: Грчка се спрема да легализује канабис у медицинске сврхе

Курир 14.01.2018
"За неколико недеља у парламенту ће бити представљен амандман као законски оквир за гајење канабиса и производњу фармацеутских препарата на тој основи, што ће отворити пут за стране инвестиције у Грчкој", рекао је Циронис… »

Љајић са потпредседником владе Турске: Реализација пројеката договорених са Турском креће на пролеће

Курир 14.01.2018
Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Бурси са потпредседником Владе Турске Хаканом Чавушоглуом, са којим је разговарао о унапређењу економских односа две земље и… »

Богаташи: Бар 350 Срба чува по милион евра!

Курир 14.01.2018
На крају новембра 2017. у Србији је био 351 штедни рачун у српским банкама на којима је било више од пола милиона евра. Иако се не зна колико међу тим штедишама има милионера, према подацима Народне банке Србије, укупна… »

Овако вас варају комунална предузећа: 6 начина како извлаче паре од потрошача

Курир 14.01.2018
Корисници комуналних услуга сусрећу често са кршењем права потрошача као што су ограничени критеријуми за коришћену услугу, као и ограничање рокова за рекламацију или наплата фиксне накнаде, упркос томе што закон… »

Улагање: Српска памет прави ледоломац

Курир 14.01.2018
Држава ће ове године сопственим новцем изградити специјално пловило - ледоломац и за ту сврху је обезбеђено око три милиона евра. У Министарству пољопривреде кажу да се у претходном периоду на редовне годишње јавне набавке… »

Србин прави кошнице, а купују их и швајцарци и аустријанци: Ево како је почео бизнис и колико пара треба уложити!

Курир 14.01.2018
Бојан Вукосављевић, техничар финалне обраде дрвета из Крушевца, успео је одмах после завршене средње школе да примени у пракси стечено знање у својој радионици, у којој производи кошнице за пчеле, али и друге производе… »