Извор: СЕЕбиз архива вести 14.01.2018

Вучић: Избори 4. или 11 марта, први на листи др. Зоран Радојичић

СЕЕбиз 14.01.2018
БЕОГРАД - Сутра или прекосутра биће расписани београдски избори, а одржаће се 4. или 11 марта, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић. Он је за РТС рекао да ће коначну одлуку о датуму донети председница… »

Вулин: Доказано да моја супруга има тетку у Канади и да је стан исплаћен

СЕЕбиз 14.01.2018
БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је Управа за спречавање прања новца потврдила да тетка његове супруге у Канади постоји и да је исплатио стан пре него што је постао функционер. Управа за… »

Брнабић: Укључићу се у кампању за београдске изборе

СЕЕбиз 14.01.2018
БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да очекује врло "прљаву кампању" за изборе у Београду и најавила да ће се укључити у ту кампању, у мери у којој јој то дозволи њено радно место. "Очекујем изузетно… »

Већина Грка против назива Македонија у било каквом рјешењу спора

СЕЕбиз 14.01.2018
АТЕНА - Већина Грка не жели да се назив Македонија користи у било каквом рјешење за дугогодишњи спор око имена те бивше југославенске републике, показује испитивање јавног мнијења, чији су резултати објављени у… »

Дионице Фацебоока тону након најаве промјене Невс Фееда

СЕЕбиз 14.01.2018
НЕВ ИОРК - Након што је у четвртак објављено да се Фацебоок враћа у старо издање, односно да ћемо на невс фееду опет гледати објаве пријатеља, а не плаћене огласе, дионице Фацебоока су већ у петак пале за готово пет… »

Свјетска тржишта и даље расту, глобална економија јача

СЕЕбиз 14.01.2018
ЛОНДОН – На свјетским су бурзама и у другом тједну нове године цијене дионица знатно порасле, при чему су на Валл Стреету досегнуле нове рекордне разине, јер су улагачи оптимистични у вези раста највећих свјетских… »

Америчка коалиција помаже успоставити нове сиријске снаге; Турска бијесна

СЕЕбиз 14.01.2018
БЕЈРУТ/ИСТАНБУЛ - Коалиција на челу са Сједињеним Државама ради са својим савезничким сиријским милицијама на успостави граничних снага које ће имати 30.000 припадника, приопћила је коалиција у недјељу, у потезу који је… »

Голдман Сацхс: Битцоин је попут злата

СЕЕбиз 14.01.2018
НЕВ ИОРК - Клијенти велике америчке инвестицијске банке Голдман Сацхс добили су овога тједна извјешће које се, међу осталим, тиче и тржишта криптовалута. Аналитичар Зацх Пандл у њему је написао како је изненадна велика… »

ЦРБЦ ће за градњу Пељешког моста довести тек мањи број радника из Кине

СЕЕбиз 14.01.2018
ЗАГРЕБ - Прве домаће твртке већ су почеле преговоре с кинеском твртком која ће градити Пељешки мост. Сурадњу покушава договорити Бродосплит. Од двије милијарде куна вриједног посла, дио колача отићи ће и хрватским… »

Нереформирани јавни сектор главни утег хрватске економије

СЕЕбиз 14.01.2018
КОМЕНТАР - Да је јавна администрација вичнија таквим повременим претресањима и преиспитивањима државних расхода, можда хрватски јавни дуг никада не би прешао 80% БДП-а и наша влада на своја задужења можда никада не би… »