Извор: Слободна Европа архива вести 14.01.2018

Вулкан на Филипинима се активирао, евакуисано на хиљаде људи

Слободна Европа 14.01.2018
Вулкан Мајон на Филипинима се активирао у, засад, благој ерупцији, због чега су власти евакуисале хиљаде мештана из његове околине. Филипински Институт за вулканологију и сеизмологију упозорио је данас да је могућа "опасна… »

Бујошевић: Савет РТС није тражио да се 'Немањићи' не емитују

Слободна Европа 14.01.2018
„У допису који сам добио од Програмског савета РТС нигде не пише да се тражи да се серија ’Немањићи’ не емитује док чланови Програмског савета не погледају бар пет епизода“, изјавио је генерелни директор РТС Драган… »

Вулин: Доказано да моја супруга има тетку у Канади

Слободна Европа 14.01.2018
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је Управа за спречавање прања новца потврдила да тетка његове супруге у Канади постоји и да је исплатио стан пре него што је постао функционер. Управа за спречавање прања… »

Бајректаревић: Морамо да избалансирамо односе спрам свијета

Слободна Европа 14.01.2018
У БиХ, и скупа са другим јужним Славенима, од Скопја до Љубљане, морамо да ослушкујемо и да избалансирамо односе спрам свијета, оцијенио је за РСЕ професор др Анис Бајректаревић, шеф катедре и професор Међународног права и… »

Вучић: Погодиле су ме речи Амфилохија, али нећу да одговарам

Слободна Европа 14.01.2018
Председник Србије Александар Вучић, изјавио је да је најбољи одговор на оптужбе које је на његов рачун изнео митрополит Амфилохије, дао патријарх Српске православне цркве иринеј. Амфилохије је 7. јануара за црногорске медије… »

Колико прошлост обликује садашњицу младих на Балкану?

Слободна Европа 14.01.2018
У рубрици Радија Слободна Европа „Гласом младих“ бавимо се младима у регији, њиховим жељама, тежњама и проблемима. Сваке недјеље говоримо о младим успјешним људима, онима којима се још увијек није пружила прилика да… »

Опсерваторија: Сиријска војска преузела десетине села

Слободна Европа 14.01.2018
Сиријска војска је преотела од џихадиста на десетине села код једне стратешки важне војне базе на северу те земље, саопштила је опозициона Сиријска опсерваторија за људска права. Војска је преузеле контролу над 79 села на… »

Техеран: 55 људи и даље у притвору због протеста

Слободна Европа 14.01.2018
Ирански званичници саопштили су да се 55 људи још увек налази у притвору у Техерану након серије антивладиних протеста у тој земљи. Полудржавна агенција Фарс објавила је, позивајући се на судске званичнике, да се око 400… »

Инвеститори из дијаспоре воде БиХ ка Европи

Слободна Европа 14.01.2018
Босна и Херцеговина биљежи бројне пословне успјехе људи који су већ дуги низ година повезани са западноеуропским земљама, а своје производе искључиво извозе у земље Еуропске уније. Јусуф Арифагић вратио се у свој родни… »

Преминуо суоснивач недељника 'Време' Зоран Јеличић

Слободна Европа 14.01.2018
У Београду је, у 72. години преминуо први главни и одговорни уредник недељника Време Зоран Јеличић, саопштило је Удружење новинара Србије (УНС). Јеличић је рођен 1945. године у Београду где је завршио Правни факултет… »