Извор: Спутник архива вести 14.01.2018

Додик: Нисам против САД и ЕУ, али јесам против држања лекција

Спутник 14.01.2018
Бити доследан не значи бити тврд, каже председник РС Милорад Додик поводом примедаба да води тврду политику према Западу, уз напомену да он није против САД или ЕУ, али да јесте против, како каже, „њиховог разбацивања и… »

Вучић: Руски дипломатски специјалац у Београду — јасна порука

Спутник 14.01.2018
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас о могућем доласку Александра Боцана Харченка за амбасадора Русије у Србију, да је то вероватно и да је свакако реч о дипломати који важи за најбољег познаваоца региона… »

Научници у страху: Нешто се чудно догађа с морем

Спутник 14.01.2018
Промене на морском дну примећене су у разним деловима океана, свуда по свету! Захваљујући климатским променама и убрзаном отапању леда ниво океана расте, а морско дно се деформише. Научници са Делфт универзитета у Холандији… »

Контраудар на „Пут свиле“: Јапан улази у Србију да парира моћном азијском ривалу

Спутник 14.01.2018
Премијер Јапана Шинзо Абе посетиће данас Србију. Србија је једина земља ван Европске уније коју ће посетити јапански премијер, први од 1987. О изузетној важности посете, за Спутњик говори јапанолог Драган Миленковић… »

Да ли је Трамп оклеветан или је „стабилни геније“ ипак ментално нестабилан?

Спутник 14.01.2018
Доналд Трамп, који је себе прогласио за „стабилног генија“ и приде рекао да је „као, веома паметан“, у ствари има потешкоћа с читањем, писањем и одржавањем пажње, константно понавља оно што је већ рекао а тога… »

Украјински трагови у нападу дроновима на руске базе

Спутник 14.01.2018
Може се рећи да је украјинска војна индустрија на самрти и није чудо ако неко илегално продаје одређене партије оружја или експлозива. Оружје је могло стићи до Сирије и преко Турске, јер без обзира на званичну државну… »

Косачов: Коалиција САД у Сирији је химера

Спутник 14.01.2018
Одлука САД о формирању „пограничних снага безбедности“ на територији коју контролишу у Сирији директно нарушава Повељу УН и суверенитет Сирије, изјавио је за Спутњик председавајући Одбора за међународне послове Савета… »

Узбуна на Хавајима: Истрага у року, није било добре заштите

Спутник 14.01.2018
Председник америчке Савезне комисије за комуникације Аџит Паји, изјавио је данас да изгледа да власти на Хавајима нису имале добру заштиту која би спречила да се објави лажна узбуна о непосредном ракетном нападу. Он је у… »

Абас: Трампов план је шамар

Спутник 14.01.2018
Палестински лидер Махмуд Абас назвао је „шамаром“ план америчког председника Доналда Трампа за решавање сукоба између Израела и Палестине, пренела је агенција Синхуа. На ванредном заседању Централног савета организације… »

„Њузвик“: Америчке санкције су мешање у руске председничке изборе

Спутник 14.01.2018
Раније су САД оптуживале Русију да се помоћу сајбер-напада мешала у америчке председничке изборе. Сада је дошао ред да Русија оптужи Вашингтон за сличну интервенцију — само у овом случају, то се спроводи наметањем… »