Извор: Спутник архива вести 14.01.2018

Украјина ставила Русију у исти кош са Сиријом и Сомалијом

Спутник 14.01.2018
Државни секретар Министарства спољних послова Украјине, Андреј Зајац, кад је реч о безбедности држављана, ставио је Русију на ниво Сирије и Сомалије. „Још једном молимо Украјинце да не иду у опасне земље: Либију, Сирију… »

Ловци Националне гарде САД стигли у Естонију

Спутник 14.01.2018
Дванаест ловаца Ф-16 Националне гарде Охаја стигло је у недељу у Естонију како би учествовали на међународним војним вежбама, саопштио је Генералштаб естонских Снага одбране. Ловци 112. Ескадриле Националне гарде Охаја… »

Заборавите на капи: Јапанац открио како се уз помоћ флаше отпушава нос

Спутник 14.01.2018
Стиже нам време вироза, прехлада, грипова и њиховог верног сапутника — вечно запушеног носа. Већина нас тај проблем решава капима за нос, али проблем настаје када их неумерено користимо, чиме оштећујемо нежну… »

Ово је ледени хотел из „Игре престола“ (ФОТО, ВИДЕО)

Спутник 14.01.2018
Зима је стигла и мада су најновије епизоде глобално популарне серије „Игра престола“ већ годину дана старе, љубитељима серије доступан је ледени хотел у Лапонији, у Финској, који је трансформисан у склониште инспирисано… »

Палма: Зна се ко је нови Тито

Спутник 14.01.2018
Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма тврди да председник СПС-а Ивица Дачић „све више личи на Тита“, који је био гарант стабилности тадашње Југославије, баш као што је „Дачић гарант стабилности… »

Ко брани Србе — лети с Фејсбука

Спутник 14.01.2018
Интернет је био синоним слободе док његов утицај није постао велики. Можемо и данас све да објавимо на интернету, само не можемо све да објавимо на конкретном сајту или друштвеној мрежи. „Ко брани Србе — лети са Фејсбука… »

Чији је Крим? Руски споразум с Украјином треба мењати у кључној тачки

Спутник 14.01.2018
Заменик комитета Државне думе за питања ЗНД и евроазијске интеграције Константин Затулин предложио је да се измени Договор о пријатељству, сарадњи и партнерству између Русије и Украјине у делу где две државе признају једна… »

Очи света упрте у Косово, амерички медији сада имају нову мету

Спутник 14.01.2018
„Њујорк тајмс“ објавио је текст у коме указује да покушаји косовских политичара да укину Специјални суд за ратне злочине, формиран да процесира злочине које су чинили Албанци, прете да „наруше односе“ Приштине са… »

Французи се надају руским царским милијардама

Спутник 14.01.2018
Пре тачно сто година, у јануару 1918. године, Лењин је потписао указ којим Русија одбија да исплати „царска дуговања“. На такав начин, велика сума преоријентисана на модернизацију руске економије у другој половини 19… »

Балкан спасава само нова Југославија, али са још једном неочекиваном чланицом

Спутник 14.01.2018
Сви проблеми у региону произлазе из насилног распада мултиетничке Југославије у деведесетима, што је процес који су западне силе подржавале, па и активно охрабривале, наводи се у коментару чувеног британског новинара Нила… »