Култура архива вести 14.01.2018

Мерил Стрип и Стивен Спилберг подржавају кандидатуру Опре Винфри

Радио 021 14.01.2018
Након спекулација да је легендарна ТВ водитељка Опра Винфри најавила кандидатуру за председницу САД 2020. године, глумица Мерил Стрип изјавила је да је Опра "рођени вођа". "То је начин на који орасположите људе. То је начин… »

Ево како Божо Врећо изгледа са кратком косом и без грама шминке!

Ало 14.01.2018
Звезду брилијантног гласа Божа Врећа навикли смо да гледамо у женским хаљинама, са дугом црном косом, у ципелама са високим потпетицама и професионално нашминканог. Међутим, познати интерпретатор севдалинки не либи се да на… »

Заслуге Стојана Новаковића

Политика 14.01.2018
До краја живота остао је приврженик идеје да српски народ има да следи узоре развијених европских народа па и онда када српско питање буде решено. Имајући у виду огромну улогу Стојана Новаковића у културном уздизању српског… »

Откриће фрагмената који су инспирисали Данијела Дефоа

Политика 14.01.2018
Археолози из Северне Каролине у олупини брода пронашли вредне папире, старе више од три века. Оштар, готово урокљив поглед, разбарушена тамна коса и густа брада, утисак незаустављивог и неустрашивог човека „избија” из… »

Љаљина школа сачувала драгоцене податке

Политика 14.01.2018
Руска емиграција и њихови потомци у Срему на изложби у Сремској Митровици. Историјски архив „Срем” из Сремске Митровице припремио је изложбу „Руска емиграција и њихови потомци у Срему и Сремској Митровици” поводом 100… »

Мега популарни "српски" глумац оптужен за силовање!

Ало 14.01.2018
Силовање је девојка пријавила свом свештенику, али јој је он саветовао да ништа не говори јер ће бити "на лошем гласу“ у њиховој заједници. Стивен Сигал оптужен је за силовање! Припадница Мормонске цркве Реџина Симонс… »

Одржан концерт Саборне цркве

Студио Б 14.01.2018
Сваке године на празник Св. Василија Великог, Саборна црква организује новогодишњи концерт у Народном позоришту у Београду. Директан пренос концерта гледаоци Студија Б могли су да прате на нашем програму. У извођачком делу… »

Ведри тонови обележили новогодишњи концерт РТС-а

РТС 14.01.2018
У Центру "Сава" одржан традиционални новогодишњи концерт РТС-а. На програму су биле композиције ведрих тонова. На подијуму велики извођачки апарат - Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, дечији хор и Хор Колибри, као и троје… »

Шок: Стивен Сигал оптужен за силовање!

Курир 14.01.2018
Стивен Сигал оптужен је за силовање! Припадница Мормонске цркве Реџина Симонс одлучила је да јавно проговори кроз какав је пакао прошла када је 1993. године радила као статиста у филму „Он Деадли Гроунд“. Како тврди… »

ВИДЕО: Језеро "Грунер Сее" сваке године "прогута" мали парк

Радио 021 14.01.2018
Пирода је пуна невероватних лепота, а једно од њих је језеро "Грунер Сее" у Аустрији у близини места Трагов. Ово мало језеро из године у годину изводи занимљив природни трик. Током лета језеро "Грунер Зе" буквално "прогута" мали… »