Извор: Где инвестирати/Економија архива вести 16.01.2018

Европске берзе порасле, забрињава јачање евра

Где инвестирати 16.01.2018
На европским берзама у уторак ујутро цене акција су порасле, као и на азијским тржиштима, но тргује се опрезно због јачања евра, што не иде у прилог европским извозницима. СТОКСКС 600 индекс водећих европских акција био је око… »

НБС: Девизне резерве НБС на крају децембра износе 9,9 милијарде ЕУР

Где инвестирати 16.01.2018
Девизне резерве Народне банке Србије су на крају децембра, према прелиминарним подацима, износиле 9,9 милијарде ЕУР, чиме се обезбеђује покривеност новчане масе М1 од 176 одсто и око шест месеци увоза робе и услуга. Бруто… »

Француска планира да регулише криптовалуте

Где инвестирати 16.01.2018
регулацију дигиталних валута како би се надзирала њихова евентуална употреба за избегавање порезних обвеза и за финансирање незаконитих активности и тероризма. Министар Ле Маире поверио је задатак израде предлога потенцијалних… »

Београд тражи најбољу бизнис идеју, конкурс отворен до 5. фебруара

Где инвестирати 16.01.2018
Фондација за младе таленте града Београда и Савет за запошљавање расписали су конкурс за најбољу бизнис идеју у 2018. години, а пријаве су отворене до 5. фебруара. Укупан наградни фонд износи милион динара, с тим да ће… »

Субвенцијама до бизниса: Подстицаји вредни око три милиона евра

Где инвестирати 16.01.2018
Након што су све анализе показале да су највећи корисници субвенција странци, Министарство привреде променило је правила. Како би се повећале шансе домаћим фирмама да добију подстицаје, крајем 2016. године усвојена је уредба… »

Пољски ЛОТ повећава број летова ка Београду и Загребу

Где инвестирати 16.01.2018
Авиокомпанија ЛОТ Полисх Аирлинес повец́аће број летова из Варшаве ка Београду и Загребу током предстојец́е летње сезоне, преноси ЕКС-ИУ Авиатион Невс. Пољски авиопревозник ц́е повец́ати фрекфенцу летова измеђе пољске и… »

Схинзо Абе: Србија кључна држава за стабилност Западног Балкана

Где инвестирати 16.01.2018
Премијер Јапана Схинзо Абе изјавио је у Београду да је Србија кључна држава за стабилност Западног Балкана који има важну геополитичку позицију. Абе је на конференцији за новинаре с председником Србије Александром Вучићем… »

Повољне цене бакра олакшавају пословање РТБ Бора

Где инвестирати 16.01.2018
Светско тржиште метала се опоравља. На Лондонској берзи само од друге половине прошле године, цене челика и бакра порасле су за петину. Повољније цене бакра олакшавају и пословање Рудаско-топионичарском басену у Бору. У… »

Идеа за успешан бизнис – производња белог лука црне боје

Где инвестирати 16.01.2018
Ивана Становић (28) инжењерка је организационих наука и професионални модел, а своје факултетско менаџерско знање и искуство са једног од манекенских пословања искористила је да направи оригинални производ. Ивана је на… »