Извор: Курир/Балкан архива вести 18.01.2018

Столтенберг у собрању: Пред седиштем НАТО има места за нове заставе!

Курир 18.01.2018
У обраћању посланицима Столтенберг је захвалио Македонији због учешћа снага те земље у мировним мисијама НАТО и изразио наду да ће ова земља постати део алијансе. "Још увек има места за заставе испред седишта НАТО… »

Китаровићева ван протокола: Хрватска председница поклонила се бошњачким жртвама!

Курир 18.01.2018
"У Ахмићима и Крижанчевом селу исказала сам пијетет жртвама рата у Средњој Босни. Морамо учинити све да ниједна мајка више никада не оплакује дете или супруга изгубљеног у рату на овим просторима. То је трајни задатак нас… »

Стејт департмент упозорава на опасност у БиХ: Терористи спремају планове за напад!

Курир 18.01.2018
У тексту у којем је упозорење подигнуто на други ниво од максимално четири наводи се да терористичке групе и даље припремају планове о могућим нападима у БиХ. Упозорење, које је објављено 10. јануара, наводи да "терористи… »

Вандализам у прилепу: Исцртали кукасте крстове на споменику краљевићу Марку

Курир 18.01.2018
Из прилепске локалне самоуправе саопштили да се то десило претходне ноћи и да су вандалски чин регистровале инспекцијске службе, као и да је у току дана споменик очишћен. Наводи се да је случај пријављен прилепској… »

Шеф полиције Хрватске: САД нуде Загребу помоћ у решавању граничног спора са Љубљаном

Курир 18.01.2018
То је, како се наводи, рекао министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић по повратку из САД, где је, између осталих, разговарао и с помоћником америчког америчког државног секретара за Европу и Евроазију Весом… »

Колинда обећала на крају посете БиХ: Хрвати у РС могу да рачунају на моју подршку!

Курир 18.01.2018
Грабар-Китаровић се у Дервенти састала с представницима Хрватског културног друштва "Напредак" и појединим хрватским званичницима у органима власти у РС, којима је поручила да могу да рачунају на исту подршку, као и… »

Притвор за бившег члана ХВО због злочина над Србима: Суд БиХ одредио једномесечно задржавање Зденку Грбавцу

Курир 18.01.2018
Грбавац (51) је почетком седмице ухапшен на граничном прелазу Бијача, приликом уласка из Хрватске у БиХ, због сумњи да је починио ратне злочине. Детаљи нису саопштени, али локални медији наводе како је Грбавац под… »

(Видео) Босанац преминуо у САД: Живео је као бескућник, прао судове у ресторану, а пронашли га смрзнутог на клупи

Курир 18.01.2018
Како пише локални портал ВЦАСКС, Теочанин се преселио у САД пре неколико деценија у потрази за бољим животом. Радио је у ресторану Таверн где је прао суђе 10 година. Сви су се добро слагали с њим и волели су га. Покушали су… »

Изашао из затвора и поново силовао жену: Кајем се, али шта ћу! Издржаћу казну!

Курир 18.01.2018
Иако морају да се јављају у полицијску станицу током боравка на слободи те се налазе под привидним надзором центара за социјални рад, не прође пуно времена до њиховог поновног хапшења. Таквих примера у затворима има на… »

Крими љубавна афера тресе бар: Мужу украла 1.000 евра да би њен 12 година млађи љубавник купио пиштољ за ликвидацију?!

Курир 18.01.2018
Личина, који је задобио четири прострелне ране док је одмарао на троседу у сопственом дому у насељу Илино, опоравља се у барској Општој болници. У притвору се осим Дураја налази и супруга рањеног, Сабиха, која је… »