Извор: РТВ архива вести 22.01.2018

Иницијатива о укидању Специјалног суда враћена косовској влади

РТВ 22.01.2018
ПРИШТИНА - Председништво косовске Скупштине, одлучило је данас да, иницијативу 43 посланика за укидање Специјалног суда за злочине које је током рата починила тзв. Ослободилачка војска Косова, одлучио је да врати… »

Два у један: "калашњиков" и "глок"

РТВ 22.01.2018
ВАШИНГТОН - Америчка компанија "Сенчури армс" укрстила је чувени аутомат "калашњиков" са пиштољем "глок" у свом новом пиштољу "АК-Драко НАК-9". Пиштољ "АК-Драко НАК-9" компаније "Сенчури армс" калибра је 9мм, прихвата… »

Др Радојичић: Разговарао сам са Вучићем и о месту градоначелника

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Носилац листе СНС "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" на београдским изборима проф. др Зоран Радојичић потврдио је да се о опцији да буде градоначелник разговарало приликом договора о листи. "Та тема је… »

Велики астероид пролетеће близу Земље 4. фебруара

РТВ 22.01.2018
ВАШИНГТОН - Астероид, већи од било ког досад изграђеног небодера, креће се према Земљи и, према предвиђањима, поред наше планете ће проћи 4. фебруара на удаљености од око 4,2 милиона километара. Када би којим случајем… »

Пејчиновић:Убиство Оливера Ивановића опасан преседан

РТВ 22.01.2018
БРИСЕЛ - Министри спољних послова земаља чланица ЕУ затражили су данас у Бриселу да се спроведе брза истрага убиства српског политичара Оливера Ивановића и настави дијалог Београда и Приштине. То је, како преноси Хина… »

Комуналци у Паризу "ратују" с пацовима, пуни контејнери

РТВ 22.01.2018
ПАРИЗ - Све већи број пацова излази из канализације на површину, а градски званичници и "хватачи" пацова траже начине да их се реше. На видео снимцима види се стотине пацова у контејнерима, а дневник Паризиен апеловао је на… »

Обележен јубилеј Војне болнице Ниш

РТВ 22.01.2018
НИШ - У Нишу је данас свечаном академијом у Дому војске обележено 140 година и рада Војне болнице Нишу. Министар одбране Александар Вулин истакао је на свечаности да је 140 година велики јубилеј и то не само за болницу, него… »

Пуџдемон слетео у Копенхаген, није ухапшен

РТВ 22.01.2018
КОПЕНХАГЕН - Бивши лидер Каталоније Карлес Пуџдемон слетео је на аеродром у Копенхагену, где није ухапшен, већ је несметано отишао на дебату на којој ће бити модератор. Шпанија је у недељу најавила да ће тражити… »

Обрадовић: Са ДЈБ делимо став о Косову

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да је тај покрет ушао у коалицију са покретом Доста је било јер сматра да су они попут Двери, искрена опозиција и алтернатива и садашњој и претходној власти. Са ДЈБ, Дверима је… »

Бугарска донирала Србији четири милиона динара

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор Бугарске у Србији Ратко Влајков потписали су данас споразум којим се Србији донира четири милиона динара бесповратне помоћи који ће бити намењени… »