Извор: СЕЕбиз архива вести 22.01.2018

Чепурин: Русија захтева да српски органи учествују у истрази убиства Ивановића

СЕЕбиз 22.01.2018
БЕОГРАД - Посета Александра Вучића Косову и Метохији представља храбар чин, сматра амбасадор Русије Александар Чепурин који се састао са председником Србије. Осетио сам потребу Срба на КиМ да поделе своје проблеме, рекао је… »

Брнабић: Иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије

СЕЕбиз 22.01.2018
БЕРЛИН - Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије. На конференцији "Дигитал, Лифе, Десигн" у Минхену, премијерка је нагласила да су дигитализација и… »

Харадинај: Убиство Ивановића трагедија, мотиви нису етнички

СЕЕбиз 22.01.2018
ПРИШТИНА - Убиство српског политичара Оливера Ивановића страшан је догађај - трагедија, рекао је косовски премијер Рамуш Харадинај, истичући да је Косово стабилно. "Овај терористички чин неће оставити последице на… »

Морали одбити дониране органе јер Зрачна лука Загреб није радила

СЕЕбиз 22.01.2018
ЗАГРЕБ - Више органа из иноземства који су били донирани путем организације Еуротрансплант Хрватска је морала одбити због немогућности полијетања/слијетања зракоплова из загребачке Зрачне луке “Фрањо Туђман” у ноћним… »

УниЦредит: У Србији раст кредитирања у 2018. години

СЕЕбиз 22.01.2018
БЕОГРАД - Очекује се да ће економско окружење у којем послују банке у Централној и источној Европи (ЦИЕ) остати повољно у 2018. години, наводи се у студији о банкарском сектору у Централној и Источној Европи у 2018. години… »

ММФ очекује јачање цикличког опоравка свјетске економије у 2018. и 2019.

СЕЕбиз 22.01.2018
ВАСХИНГТОН - Међународни монетарни фонд (ММФ) благо је у понедјељак повисио процјене свјетског господарског раста у овој и идућој години, предвиђајући даљње јачање цикличког опоравка и издвајајући повољан утјецај… »

Комерцијална банка нуди опцију подизања готовине на банкоматима у еврима

СЕЕбиз 22.01.2018
БЕОГРАД - Комерцијална банка је свим клијентима који су власници девизних рачуна, омогућила подизање готовине у еврима на банкоматима Банке на одређеним локацијама и уз помоћ дебитне картице са којом се подижу и динари. Ова… »

Аустрија најављује тужбу против ЕУ због проширења мађарске нуклеарне електране

СЕЕбиз 22.01.2018
БЕЧ - Аустрија је у понедјељак приопћила да планира тужити Еуропску комисију због дозволе Мађарској за проширење нуклеарне електране Пакс, поручујући да нуклеарну енергију не сматра прихватљивим обликом борбе против… »

У експлозији на Тајланду погинуло троје, рањено 18 људи

СЕЕбиз 22.01.2018
БАНГКОК - Мотоцикл бомба експлодирао је на тржници у тајландској покрајини Иали у понедјељак при чему је погинуло троје а рањено 18 људи, рекао је гласноговорник заповједништва унутарњих сигурносних операција (ИСОЦ)… »

Цродукс преузима Танкеркомерц

СЕЕбиз 22.01.2018
ЗАГРЕБ - Загребачка је бурза у понедјељак објавила обавијест о понуди за преузимање задарског друштва Танкеркомерц од стране загребачке твртке Цродукс Деривати Два. Цродукс је до 19. сијечња држао 7.889 редовних дионица… »