Извор: Ал Јазеера архива вести 01.02.2018

У Хрватској траже извињење Вучића због изјава из деведесетих

Ал Јазеера 01.02.2018
Министар одбране Хрватске Дамир Крстичевић сматра да се предсједник Србије треба извинити због изјава из ратних 90-их. Најављена посета председника Србије Александра Вучића Хрватској, на позив хрватске председнице Колинде… »

Церар: Словенија подржава ЕУ интеграције Србије

Ал Јазеера 01.02.2018
Премијерка Србије очекује подршку Љубљане за отварање нових пет поглавља у преговорима с Европском унијом. Словенски премијер Миро Церар изјавио је да ће Словенија наставити интензивно и чврсто подржавати европску… »

МОК: Остаје забрана руским спортистима

Ал Јазеера 01.02.2018
Руски спорташи и даље могу учествовати на Зимским олимпијским играма у Јужној Кореји само на позив, одлучио је Међународни олимпијски комитет. Међународни олимпијски комитет саопћио је у четвртак како забрана руским… »

Видео: Смртоносни пожар у старачком дому у Јапану

Ал Јазеера 01.02.2018
Једанаест особа изгубило је живот у пожару у резиденцији за старије људе с финансијским потешкоћама у Јапану. А пост схаред би СевенДеадлиСинс (@севендеадлисинс_сдс) он Јан 31, 2018 ат 7:07ам ПСТ Једанаест особа погинуло је у… »

Ниметз: Право је вријеме за рјешење имена Македоније

Ал Јазеера 01.02.2018
Политичари Македоније и Грчке показали су озбиљност и добру вољу за постизање договора, сматра посредник Уједињених народа. Посредник Уједињених народа у преговорима о имену Македоније, Маттхев Ниметз изјавио је у Скопљу… »

Трансфери: Енглези дали 500, а Италијани 50 милиона еура за појачања

Ал Јазеера 01.02.2018
Енглески клубови само су посљедњег дана пријелазног рока издвојили рекордни 171 милион еура. Енглески ногометни премијерлигаши потрошили су рекордних 492,5 милиона еура у јануарском пријелазном року, што је готово двоструко… »

Веинбаум: Јасеновац је примјер замагљивања хисторије холокауста

Ал Јазеера 01.02.2018
Након посјете Спомен-подручју Јасеновац, главни директор Свјетског јеврејског конгреса рекао је да је то једна од најгорих изложби које је видио. Главни директор Свјетског јеврејског конгреса за Израел Лауренце Веинбаум изразио… »

Брнабић: Србија не мора да призна Косово да уђе у ЕУ

Ал Јазеера 01.02.2018
Премијерка Србије каже да је најлакше рећи да је то замрзнут конфликт и препустити да 'врућ кромпир' рјешава неко други. Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је предсједник Европског парламента Антонио Тајани… »

Дамаск: Турска је окупирала Африн - одговорит ћемо

Ал Јазеера 01.02.2018
Турска војна операција на сјеверу Сирије очигледна је агресија, навела је сиријска Влада, најављујући да ће се позабавити тиме на одговарајући начин. Сиријска Влада назвала је турску офензиву у регији Африн "незаконитом… »

Почиње серијска производња унапријеђене верзије 'калашњикова'

Ал Јазеера 01.02.2018
Прије краја ове године извршит ћемо прву испоруку, каже директор Ростека. Произвођач ватреног оружја Калашњиков започео је серијску производњу унапријеђене верзије пушке АК-12, а испорука прве серије руским снагама… »