Извор: ИнфоКГ архива вести 27.02.2018

Арсенијевић поново изабран за ректора

ИнфоКГ 27.02.2018
Ректор крагујевачког Универзитета Небојша Арсенијевић реизабран је на ту функцију, на мандатни период од три године, на данашњој седници Савета ове високошколске установе. Савет Универзитета у Крагујевцу чини 19 чланова… »

Велики број линија јавног превоза и даље скраћен због снега

ИнфоКГ 27.02.2018
Због обимних снежних падавина и клизавог коловоза јавни градски и приградски превоз путника у Крагујевцу одвија се отежано, па аутобуси и даље саобраћају скраћено на 15 линија, саопштено је из Градске агенције за саобраћај… »

Приоритетни путеви проходни, чисте се и пешачке стазе (ФОТО)

ИнфоКГ 27.02.2018
Приоритетне саобраћајнице у Крагујевцу су проходне, а радници “Чистоће” од јутрос уклањају снег лопатама и са пешачких стаза и тротоара, изјавио је за ИнфоКГ шеф Зимске службе, Драган Стевовић. На рашчишћавању… »

Шабић поднео кривичну пријаву против запосленог на Факултету медицинских наука

ИнфоКГ 27.02.2018
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић поднео је Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против НН лица запосленог на крагујевачком Факултету медицинских наука… »

Неолитска насеља у Народном музеју, рестаурација фасаде и прилазног моста на Музеју 21. октобар

ИнфоКГ 27.02.2018
Уколико пројекти код Министарства културе "прођу", Народни музеј представиће посетиоцима неолитска насеља у микрорегији сливова река Груже и Лепенице, а Музеј 21. октобар могао би да очекује рестаурацију фасаде и прилазног… »

Микс Зеленкапићеве и Ђевђићеве поетике у Кутији шибица

ИнфоКГ 27.02.2018
Кроз поетски видео рад публици у Кутији шибица СКЦ-а сутра од 20 часова биће представљене песме Славимира Зеленкапића, које су послужиле као предложак за аудио остварење уметника Александра Ђевђића. Песме Славимира… »

Представа “Лепотица и звер” у Позоришту за децу (ВИДЕО)

ИнфоКГ 27.02.2018
Представа “Лепотица и звер”, редитеља Југа Радивојевића, биће изведена сутра од 18 часова у Позоришту за децу. Аутор текста је Игор Бојовић, за сценографију је био задужен Дејан Пантелић, а за костиме и маске Маја… »

Крагујевчанину Дарку Живановићу бронза у Сплиту

ИнфоКГ 27.02.2018
Крагујевчанин Дарко Живановић освојио је треће место на 18. Сплитском полумаратону, златом се окитио Мађар Лáсзлó Грегор, а сребром Италијан Диего Авон. На Сплитском полумаратону руту дугу 21 километар истрчало је више од… »

Ватерполисти “Радничког” потопили “Таш”

ИнфоКГ 27.02.2018
Ватерполисти “Радничког” забележили су осму узастопну победу у исто толико одиграних кола Прве А лиге Србије, пошто су у гостима савладали београдски “Таш”, резултатом 10:7. Победу “Радничком” донели су Вукашин… »

“Раднички 1923” отказао контролне мечеве због снега

ИнфоКГ 27.02.2018
Фудбалски клуб “Раднички 1923” отказао је последња два контролна меча пред наставак сезоне у Првој лиги Србије, заказана за сутра и четвртак против “Смедерева 1924” и краљевачке “Слоге”, због неповољних… »