Извор: Нови магазин архива вести 27.02.2018

Шкотска и Велс представљају своје предлоге закона о Брегзиту

Нови магазин 27.02.2018
Владе Шкотске и Велса представиле су данас своје предлоге закона о Брегзиту, с циљем да себи врате неке надлежности пренете на Брисел, пре свега у областима рибарства и пољопривреде, што би могло да доведе до уставне кризе… »

Научници из целог света у борби против 1,6 милиона неоткривених вируса

Нови магазин 27.02.2018
Научници верују да код птица и сисара постоји више од 1,6 милиона вируса који још нису откривени. Око једне половине њих може да зарази људе. Предвођени тимом са Калифонијског универзитета Дејвис, научници широм света… »

Космонауте на земљи чека хладан дочек

Нови магазин 27.02.2018
Тројица космонаута који се после шест месеци на Међународној свемирској станици враћају на Земљу имаће веома хладан дочек. Два Американца и Рус ушли су данас у капсулу која ће их вратити на Земљу. Очекује се да сутра… »

Расправа о жалбама на пресуду Караџићу 23. и 24. априла

Нови магазин 27.02.2018
Расправа о жалбама на првостепену пресуду бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу биће одржана пред судом у Хагу 23. и 24. априла, саопштио је данас судски Механизам у Хагу, правни наследник Хашког… »

Власти Венецуеле траже од УН-а посматраче за председничке изборе

Нови магазин 27.02.2018
Министарство иностраних послова Венецуеле затражило је од генералног секретара УН-а Антонија Гутереша да упути посматраче задужене за надгледање председничких избора заказаних за 22. април. "Ми смо у понедељак о том питању… »

Триван: РТБ Бор као парадигма српске борбе за заштиту животне средине

Нови магазин 27.02.2018
Министар заштите животне средине Горан Триван посетио је данас Рударско топионичарски басен Бор, где је похвалио мере које су предузете како Бор више не би био црна еколошка тачка Србије. Како је саопштило министарство… »

ЕУ: Битка за буџет 2021-2027, снажнија подршка Западном Балкану

Нови магазин 27.02.2018
Лидери Европске уније (ЕУ) су у Бриселу оштро укрстили копља око договора о новом буџету ЕУ 2021-2027 и једино се сагласили да се више новца мора дати за сузбијање имиграције, безбедност, заштиту спољних граница, а… »

Снег изазвао саобраћајни хаос у Великој Британији

Нови магазин 27.02.2018
Велике снежне падавине су у многим деловима Велике Британије изазвале проблеме у друмском, железничком и ваздушном саобраћају и довеле до затварања стотина школа широм земље. У источним деловима земље је већ данас било… »

Апостолова: Ратификујте споразум, помозите нам да би смо вам ми помогли"Сутра немојте пропустити прилику.

Нови магазин 27.02.2018
Шефица канцеларије Европске уније на Косову Наталија Апостолова позвала је данас посланике Скупштине Косова да гласају за ратификацију споразума о демаркацији граничне линије са Црном Гором. Молим вас да нам помогнете како би… »

ПСГ тражи оставку Управног одбора РТВ

Нови магазин 27.02.2018
Председник Одбора за Војводину Покрета слободних грађана Небојша Миленковић упутио је данас отворено писмо члановима Управног одбора Радио-телевизије Војводине (РТВ) у којем их је оптужио за "суноврат" покрајинског јавног… »