Извор: Нови магазин архива вести 27.02.2018

РТС: Шареница суботом и недељом у истом термину са новим водитељима

Нови магазин 27.02.2018
Радио телевизија Србије саопштила је данас да ће наставити са емитовањем "Шаренице" у истом термину - суботом и недељом од 9.00 до 11.00 након што је њен водитељ Живорад Николић прешао на другу телевизију. Ана Бабић и… »

Немачка Влада се нада да одлука суда неће бити забрана дизел возила

Нови магазин 27.02.2018
Немачка влада изразила је наду да ће бити избегнута забрана дизел возила у градовима пошто је данас суд донео одлуку која омогућава такве мере ради побољшања квалитета ваздуха. Министарка за животну средину Барбара… »

Интервју Момчило Исић: Милош Московљевић - аутор речника коме је одузета реч

Нови магазин 27.02.2018
Зашто је Московљевићево животно дело “Речник савременог српскохрватског књижевног језика” исечено као стара хартија. Разговарао: Мијат Лакићевић Милош Московљевић (1884, село Варна, код Шапца) врло мало је познат… »

Макрон: Царинска унија после Брегзита била би слична као с Турском

Нови магазин 27.02.2018
Царинска унија између Велике Британије и Европске уније (ЕУ), како је то предложила британска опозициона Лабуристичка странка, било би решење које постоји са Турском, а оно не омогућава пун приступ јединстевном тржишту… »

У Србији до петка ледени дани, у четвртак температура и до минус 20

Нови магазин 27.02.2018
У Србији ће до петка, 2. марта бити ледени дани, када температура не расте изнад нуле, а у четвртак се у већини места очекује најнижа температура од минус 20 до минус 14 степени, упозорио је Републички хидрометеоролошки… »

Апелациони суд: Поновно суђење у предмет напада на Скупштину Косова

Нови магазин 27.02.2018
Апелациони суд Косова саопштио је данас да је предмет против четворо активиста Самоопредељења оптужених за терористички напад ручним бацачем на зграду Скупштине Косова вратио на поновно суђење. Основни суд у Приштини… »

Можете да једете сладолед и мршавите - само ако не правите ову грешку

Нови магазин 27.02.2018
Сладолед није непријатељ ваше дијете. Али, важно је да изаберете пажљиво састојке и контролишете величину порције омиљеног дезерта. Аманда Мекснер објавила је на свој Инстаграм профил две фотографије које на први поглед… »

Драстичан пораст броја антисемитских инцидената у САД

Нови магазин 27.02.2018
Извештај јеврејске невладине организације "Антидифамациона лига" (АДЛ) показује да је број антисемитских инцидената у САД у прошлој години порастао за 57 одсто, што је највећи скок за две деценије. У 2017. забележено је 1.986… »