Извор: Нови магазин/Политика архива вести 27.02.2018

Триван: РТБ Бор као парадигма српске борбе за заштиту животне средине

Нови магазин 27.02.2018
Министар заштите животне средине Горан Триван посетио је данас Рударско топионичарски басен Бор, где је похвалио мере које су предузете како Бор више не би био црна еколошка тачка Србије. Како је саопштило министарство… »

ЕУ: Битка за буџет 2021-2027, снажнија подршка Западном Балкану

Нови магазин 27.02.2018
Лидери Европске уније (ЕУ) су у Бриселу оштро укрстили копља око договора о новом буџету ЕУ 2021-2027 и једино се сагласили да се више новца мора дати за сузбијање имиграције, безбедност, заштиту спољних граница, а… »

Апостолова: Ратификујте споразум, помозите нам да би смо вам ми помогли"Сутра немојте пропустити прилику.

Нови магазин 27.02.2018
Шефица канцеларије Европске уније на Косову Наталија Апостолова позвала је данас посланике Скупштине Косова да гласају за ратификацију споразума о демаркацији граничне линије са Црном Гором. Молим вас да нам помогнете како би… »

ПСГ тражи оставку Управног одбора РТВ

Нови магазин 27.02.2018
Председник Одбора за Војводину Покрета слободних грађана Небојша Миленковић упутио је данас отворено писмо члановима Управног одбора Радио-телевизије Војводине (РТВ) у којем их је оптужио за "суноврат" покрајинског јавног… »

РТС: Шареница суботом и недељом у истом термину са новим водитељима

Нови магазин 27.02.2018
Радио телевизија Србије саопштила је данас да ће наставити са емитовањем "Шаренице" у истом термину - суботом и недељом од 9.00 до 11.00 након што је њен водитељ Живорад Николић прешао на другу телевизију. Ана Бабић и… »

Интервју Момчило Исић: Милош Московљевић - аутор речника коме је одузета реч

Нови магазин 27.02.2018
Зашто је Московљевићево животно дело “Речник савременог српскохрватског књижевног језика” исечено као стара хартија. Разговарао: Мијат Лакићевић Милош Московљевић (1884, село Варна, код Шапца) врло мало је познат… »

Апелациони суд: Поновно суђење у предмет напада на Скупштину Косова

Нови магазин 27.02.2018
Апелациони суд Косова саопштио је данас да је предмет против четворо активиста Самоопредељења оптужених за терористички напад ручним бацачем на зграду Скупштине Косова вратио на поновно суђење. Основни суд у Приштини… »